Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ

15.12.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Χίλντα Παπαδημητρίου
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-1925-5
Σελίδες
448
                                                                 Άγρια φύση

Στην «Άγρια φύση», το δεύτερο βιβλίο της Jane Harper, πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η φύση, που όσο χαλαρωτική και απολαυστική κι αν είναι, έρχονται στιγμές που μετατρέπεται σε απειλητική, αμείλικτη, άτεγκτη, εχθρική.

Πέντε γυναίκες στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μεταξύ τους συναδελφικών δεσμών, φορτώνονται απρόθυμα τα σακίδιά τους και ξεκινούν να διασχίσουν ένα πάρκο πυκνής άγριας βλάστησης κάπου στην ενδοχώρα της Αυστραλίας. Μόνο που στο τέλος της διαδρομής φτάνουν μόνο οι τέσσερις και η καθεμιά τους έχει και μία διαφορετική εκδοχή της ιστορίας να αφηγηθεί σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εκδρομής. Πού βρίσκεται η πέμπτη κοπέλα; Τι της συνέβη; Θα τη βρουν οι διασώστες εγκαίρως ή…;

Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο, η δεύτερη υπόθεση, στην οποία μπλέκεται ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άρον Φαλκ και που, μαζί με τη συνάδελφό του Κάρμεν Κούπερ, καλούνται να ανακαλύψουν τι συνέβη πραγματικά. Και όσο η ιστορία εξελίσσεται, μαζί εξελίσσεται και η ζωή του ίδιου του Άρον –τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε καθημερινό επίπεδο–, ο οποίος παλεύει με τις ενοχές του και με τα δικά του φαντάσματα.

Με διαρκή flash back από το παρόν του μυθιστορήματος πίσω στις μέρες της εκδρομής, κεφάλαιο το κεφάλαιο, ξετυλίγονται οι δύο χρόνοι της ιστορίας. Οι φιλίες, οι έχθρες, οι τσακωμοί, οι εντάσεις, οι διαφωνίες των γυναικών, τα μυστικά και η πάλη για επιβίωση από τη μία, οι ανακρίσεις, οι αναζητήσεις, η αγωνία για την τύχη της πέμπτης κοπέλας από την άλλη.

Γοργός ρυθμός αφήγησης, με επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, με κορυφώσεις και αδιέξοδα. Υπαινικτικός λόγος. Αριστοτεχνικό στήσιμο, για άλλη μια φορά, της δομής από τη συγγραφέα, που τίποτα δεν αφήνει στην τύχη. Τίποτα δεν περισσεύει. Ακόμα και τα παράταιρα, θα έρθει η στιγμή –και οι συνθήκες– που θα «φωτίσουν» καταστάσεις, ωθώντας προς τη λύση του μυστηρίου. Εξαιρετική δε, είναι η ψυχογραφία των ηρώων, των γυναικών αλλά και των δευτερευόντων χαρακτήρων. Και η αγωνία όλων, ηρώων και αναγνωστών, χτυπάει κόκκινο.

Στα συν, βέβαια, και η άψογη μετάφραση της Χίλντας Παπαδημητρίου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ