Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΚΑΖΑΝΟΒΑ: Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ

06.12.2019
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΚΑΖΑΝΟΒΑ: Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΩΝ ΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Matteo Strukul
Μετάφραση
Στέλλα Πεκιαρίδη
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-1935-4
Σελίδες
408
                                                     Έρωτας και Ίντριγκα

Τυχοδιώκτης, νομικός, αποκρυφιστής, αλχημιστής, χαρτοπαίκτης, κατάσκοπος, συγγραφέας και πολλά ακόμα, υπήρξε ο διαβόητος ανά τους αιώνες Ιταλός Τζάκομο Καζανόβα, το «τρομερό παιδί» της Βενετίας του 18ου αιώνα, που φρόντισε να μάθουμε τα κατορθώματά του μέσα από τα απομνημονεύματα που έγραψε.

Μα πάνω από όλα, ο Καζανόβα υπήρξε ο ορισμός του «γυναικοκατακτητή», αφού οι πάμπολλες ερωτικές του περιπέτειες ήταν εκείνες που τον έκαναν διάσημο έως τις μέρες μας. Και αυτό το πάθος του για τις γυναίκες είναι εκείνο που θα τον οδηγήσει να εμπλακεί σε μία ακόμα περιπέτεια στην ιστορία που μας αφηγείται με μαεστρία ο Matteo Strukul: μια ιστορία που είναι όμως πολύ πιο σκοτεινή και περίπλοκη από την επιδίωξη μιας ακόμα ερωτικής κατάκτησης…

Έχοντας μόλις επιστρέψει στη Βενετία από την εξορία στην οποία τον καταδίκασαν οι φανατικοί εχθροί του, ο Καζανόβα δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην πρόκληση που του απευθύνει μια γοητευτική Αυστριακή κόμισσα: εάν καταφέρει να αποπλανήσει μια αρραβωνιασμένη νεαρή ευγενή, τότε θα κερδίσει μια βραδιά έρωτα και με την ίδια την κόμισσα. (Η συγγένεια με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό είναι προφανής.) Όμως τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται σε αυτή την ιστορία, καθώς τα σοκάκια και τα κανάλια της Γαληνοτάτης κρύβουν σκοτεινά μυστικά, πολιτικές ίντριγκες, παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα στους μονάρχες της Ευρώπης, αλλά και ψυχές μαύρες, καταδικασμένες ήδη σε μία κόλαση επί της γης. Και πραγματικά, οι «κακοί» της ιστορίας του Strukul είναι εντυπωσιακοί και μάλλον κλέβουν την παράσταση από τον πρωταγωνιστή του.

Ο συγγραφέας, έμπειρος στο είδος, δημιουργεί ένα γοητευτικό ιστορικό μυθιστόρημα περιπέτειας και έρωτα, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις για τους πρωταγωνιστές του αλλά και για τον αναγνώστη που το διαβάζει. Η προσωπικότητα του Καζανόβα γίνεται απολύτως πιστευτή όπως την αποδίδει, αλλά οι χαρακτήρες που τον πλαισιώνουν είναι εκείνοι που για μένα κάνουν αυτή την ιστορία τόσο απολαυστική στην ανάγνωση. Και βέβαια, η βασική πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η Βενετία, ο τόπος ως πρόσωπο πλέον όχι ως σκηνικό: εντυπωσιακή και παρηκμασμένη ταυτόχρονα (η Βενετία είναι η πόλη όπου η φθορά της αποτελεί μεγάλο μέρος της γοητείας της), πλούσια και ισχυρή θαλασσοκράτειρα αλλά ταυτόχρονα ένας τόπος όπου κάθε είδους υπόκοσμος βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον, μία πόλη του μύθου, μια πόλη που γεννά μύθους, μια πόλη που αν τελικά κάποτε βυθιστεί στα νερά από τα οποία αναδύθηκε η δόξα της, θα γίνει σίγουρα ένας μύθος για τις μελλοντικές γενιές.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ