Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

26.01.2020
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Φωτεινή Ζερβού
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-8444-4
Σελίδες
352
                                                           Ο Σάλβο επιστρέφει

Ο Καμιλλέρι που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο προσφάτως (Ιούλιος 2019) και που έχει κλειδώσει σ’ ένα συρτάρι το τέλος της διαδρομής του Σάλβο, παραδίδει ακόμα μια ιστορία με τον πολυαγαπημένο πρωταγωνιστή Μονταλμπάνο. Η απλότητα της καθημερινότητας στη Βιγκάτα έχει διαταραχθεί καθώς τα γυρίσματα μιας σουηδικής σειράς γίνονται στην πόλη. Ο Σάλβο αποφεύγει να περάσει έστω και κοντά από τους τόπους των γυρισμάτων, αποζητώντας την ησυχία του. Ένας μηχανικός τον πλησιάζει για να ζητήσει τη βοήθειά του. Βρήκε στην αποθήκη της οικογένειάς του τα φιλμ που γύριζε ο πατέρας του στα τέλη της δεκαετίας του ’50, κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα και ώρα, και όλα απεικονίζουν τον ίδιο λευκό τοίχο. Ο Μονταλμπάνο καλείται να ανακαλύψει την ιστορία και τον λόγο που γυρίστηκαν αυτά τα φιλμ, καθώς η υπόθεση εξάπτει το ενδιαφέρον του.

Ο Σάλβο παίρνει μια εβδομάδα άδεια για να αποφύγει τα τηλεοπτικά γυρίσματα και να βρεθεί κοντά στη Λίβια. Όμως, θα αναγκαστεί να διακόψει τις ημέρες ξεκούρασης για να επιστρέψει στη Βιγκάτα, καθώς ένα περίεργο συμβάν λαμβάνει χώρα σ’ ένα σχολείο της περιοχής: δύο ένοπλοι εισβάλλουν σε μια τάξη και αφού βγάζουν ένα λογύδριο αποχωρούν πυροβολώντας στον αέρα. Ο Μονταλμπάνο μιλώντας με τον καθηγητή που είχε μάθημα εκείνη την ώρα στην τάξη και τους μαθητές αδυνατεί να βρει την άκρη του νήματος, αν και είναι πεπεισμένος ότι η λύση βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου.

Μετά από μερικά κείμενα τι άλλο μπορώ να γράψω για τον Αντρέα Καμιλλέρι που να είναι καινούριο; Μάλλον τίποτα. Όμως, θα αναφερθώ και πάλι στα στοιχεία της συγγραφής του Καμιλλέρι σαν να είναι η πρώτη φορά. Οι χαρακτήρες είναι απίστευτα οικείοι, τόσο ο Μονταλμπάνο όσο και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες. Ειδική μνεία στον αγαπημένο Καταρέλλα που μπερδεύει συνεχώς τα ονόματα, ενώ χρησιμοποιεί τυποποιημένες εκφράσεις όταν θέλει να πει π.χ. ότι βρίσκεται στο τμήμα κάποιος, λέει «στον τόπο». Ο Μονταλμπάνο όμως, είναι ένας χαρακτήρας που δεν εξωτερικεύει τις ανησυχίες του, αλλά συνήθως τον βρίσκουν αυτές όταν κοιμάται και του παρουσιάζονται υπό μορφή ονείρου. Επιπροσθέτως, ο συγγραφέας διαχειρίζεται άριστα την πλοκή υφαίνοντας προσεκτικά τα στοιχεία με την εξέλιξη της ιστορίας, μπερδεύοντας τον αναγνώστη και προκαλώντας ζωηρό ενδιαφέρον για την επίλυση της υπόθεσης.

Πρόκειται για ακόμα ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον λατρεμένο Αντρέα Καμιλλέρι με έναν από τους πιο αγαπημένους λογοτεχνικούς ήρωες που πάντοτε αποτελούν από τις πιο ευχάριστες αναγνωστικές εμπειρίες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ