Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

24.10.2019
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
BELL
Συγγραφέας
Alex North
Μετάφραση
Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου
Κατηγορία
ISBN
978-960-620-783-9
Σελίδες
448
                                                «Αν αφήσεις μια πόρτα ανοιχτή μια σταλιά…»

Από αυτή τη μισάνοιχτη πόρτα, θα μπει στη ζωή του χήρου ήρωα της ιστορίας και του γιου του, η φωνή και κυρίως η βαριά σκιά του Ψιθυριστή: ενός φυλακισμένου πλέον, κατά συρροή δολοφόνου παιδιών που στο παρελθόν στοίχειωσε με τη δράση του τη μικρή πόλη, όπου πατέρας και γιος μετακομίζουν για να ξεπεράσουν το δικό τους άσχημο παρελθόν και να κάνουν μια καινούργια αρχή. Αλλά δεν ξέρουν ότι κάποιος άλλος βαδίζει στα ίχνη του Ψιθυριστή και πως ο μικρός Τζέικ, ένα χαρισματικό αλλά μοναχικό παιδί, θα βρεθεί στο στόχαστρό του. Γι’ αυτό και η φανταστική του φίλη, ένα κοριτσάκι που μόνο εκείνος βλέπει, προσπαθεί να τον προειδοποιήσει μαθαίνοντάς του το παιδικό τραγουδάκι: «Αν αφήσεις μια πόρτα ανοιχτή μια σταλιά, τους ψιθύρους θ’ ακούσεις μέσα στη σιγαλιά…»

Εκτός από το αγωνιώδες αστυνομικό μυστήριο που ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του μιμητή του Ψιθυριστή, και τις ρεαλιστικά δοσμένες προσπάθειες της τοπικής αστυνομίας να τον εντοπίσει, όπου σχεδόν ο αναγνώστης νιώθει ότι συμμετέχει στις έρευνες, ο Alex North στο ντεμπούτο του χτίζει επίσης και ένα δυνατό ψυχογράφημα των ηρώων, φέρνοντάς τους όλους, ακόμα και τον δολοφόνο, σε πρώτο πλάνο μέσω των εναλλαγών στην οπτική γωνία της αφήγησης. Επιμένει δε ιδιαιτέρως, και κατά τη γνώμη μου επιτυχώς, στη σχέση πατέρα-γιου και μάλιστα σε δύο εκδοχές, περνώντας το μήνυμα πως η αγάπη μπορεί τελικά να υπερισχύσει όλων των λαθών, όσο μεγάλα και αν είναι. Αρκεί να υπάρχει, αρκεί και οι δύο να μην επιτρέψουν στο σκοτάδι να την καταπιεί…

Στα υπέρ και μερικές πραγματικά ανατριχιαστικές στιγμές, οι απανωτές αποκαλύψεις (η μία εξ αυτών εξαιρετικά ευφυής συγγραφικά και συγκινητική) και οι απαραίτητες ανατροπές, που δεν τις προβλέπει ούτε ο έμπειρος αναγνώστης θρίλερ. Όλα τα παραπάνω κάνουν το βιβλίο να διαβάζεται σχεδόν σε μια καθισιά, και δικαιολογούν και με το παραπάνω την επιτυχία του.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ