Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ

11.09.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ
Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συγγραφέας
Adeline Dieudonne
Μετάφραση
Χαριτωμένη Βοντά
Κατηγορία
ISBN
978-960-19-0758-1
Σελίδες
272
                                                                Για το χαμόγελο του Ζυλ

«Στο σπίτι υπήρχαν τέσσερα δωμάτια. Το δικό μου, το δωμάτιο του μικρού μου αδερφού, Ζυλ, το δωμάτιο των γονιών μου, και το δωμάτιο με τα πτώματα.

Γαζέλες, αγριόχοιροι, ελάφια. […]

Και σε μια γωνιά η ύαινα», σελ. 9

Ένα τυπικό προάστιο κοντά στο δάσος των Μικρών Κρεμασμένων. Μια δυσλειτουργική οικογένεια. Ο βίαιος πατέρας, η τρομαγμένη μητέρα, η μαχητική και ευφυής κόρη, ο μικρός αθώος γιος: οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος της Adeline Dieudonne «Αληθινή ζωή».

Η μεγάλη αδερφή –και αφηγήτρια της ιστορίας– λατρεύει και προσέχει με κάθε τρόπο τον μικρό της αδερφό Ζυλ, ο οποίος συνεχώς γελάει με τα μικρά λευκά του δοντάκια. Ο Ζυλ είναι ένα χαρούμενο παιδί. Τα δύο αδέρφια περνούν τις μέρες τους παίζοντας στο νεκροταφείο αυτοκινήτων και περιμένοντας ανυπόμονα να ακούσουν από μακριά το «Βαλς των λουλουδιών», σημάδι ότι καταφτάνει του καροτσάκι του παγωτατζή.

Ώσπου μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, ένα ατύχημα που συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους, απαλείφει κάθε ίχνος παιδικότητας από τη ζωή τους. Το σοκ είναι τόσο μεγάλο που ο Ζυλ μετατρέπεται σε ζόμπι, δίχως καμία αντίδραση ή συναίσθημα, πλήρως αδιάφορος για τα πάντα, με βλέμμα κενό. Μεγαλώνοντας δε, γίνεται βίαιος και το μόνο που τον ευχαριστεί είναι το κυνήγι και τα θηράματά του. Ενώ η αδερφή του, κατατρεγμένη από ενοχές, βάζει σκοπό της ζωής της να κατασκευάσει μια χρονοκάψουλα, ώστε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να ξαναγράψει την πραγματικότητα από το ατύχημα κι έπειτα και να βγάλει τον Ζυλ από τη σιωπή του.

«Οι ιστορίες μάς χρησιμεύουν για να βάζουμε μέσα τους όλα όσα μας φοβίζουν, κι έτσι είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα συμβούν ποτέ στην πραγματική ζωή».

Ολόκληρη η ζωή τους, ένας διαρκής τρόμος. Ώσπου έρχεται η κάθαρση και ο Ζυλ ξαναβρίσκει το χαμόγελό του. Και όχι μέσω της χρονοκάψουλας.

Βίαιο, ωμό, ακραία ρεαλιστικό. Μια πραγματικότητα σκληρή και απάνθρωπη. Με μια ασυνήθιστη, ευαίσθητη και κοφτή γραφή που μεταφέρει τους αναγνώστες σε μία επίγεια κόλαση.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ