Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΕΝΑΤΟΣ ΤΑΦΟΣ

29.08.2019
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΕΝΑΤΟΣ ΤΑΦΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Stefan Ahnhem
Μετάφραση
Νοέλα Ελιασά
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-413-6
Σελίδες
624
Μετά το συγγραφικό του ντεμπούτο (Χωρίς Πρόσωπο, Διόπτρα 2017) το οποίο έγινε μπεστ σέλερ, ο Stefan Ahnhem επιστρέφει με τη δεύτερη υπόθεση του επιθεωρητή Φάμπιαν Ρισκ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σουηδίας εξαφανίζεται με το που βγαίνει από τη Βουλή. Ο Φάμπιαν Ρισκ αναζητά στοιχεία μέσω των καμερών που βρίσκονται στον περίγυρο του κτηρίου. Όμως, καμιά εικόνα δεν φωτίζει την εξαφάνιση του υπουργού. Παράλληλα, στη Δανία η Ντούνια Χούγκορντ καλείται να διαλευκάνει μια περίεργη δολοφονία.

Καθώς, ο Φάμπιαν και η Ντούνια διεισδύουν βαθύτερα στις έρευνες των δύο υποθέσεων, γίνονται και άλλες δολοφονίες. Υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των υποθέσεων; Ο Φάμπιαν, ευρισκόμενος σε μια τεταμένη οικογενειακή κατάσταση, όπου ο γάμος του ισορροπεί σ’ ένα τεντωμένο σκοινί, αφήνει κατά μέρος τα προβλήματα και επιχειρεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει με την εξαφάνιση του υπουργού και τις δολοφονίες. Από την άλλη η Ντούνια, ούσα και η ίδια σε μια σχέση που έχει οικοδομηθεί σε σαθρά θεμέλια, επικεντρώνεται στην αναζήτηση στοιχείων. Αναζητούν εκείνο το στοιχείο που θα συνδέσει τα θύματα και θα τους οδηγήσει στον δολοφόνο. Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι πιο δύσκολη απ’ όσο μπορούν να φανταστούν. Και οι δύο θα βυθιστούν στον παγωμένο σκανδιναβικό χειμώνα, παραμελώντας το προσωπικό τους κόστος.

Ο Στέφαν Άνχεμ έχει γράψει ένα πολύπλευρο αστυνομικό μυθιστόρημα, με δύο παράλληλες ιστορίες να ξετυλίγονται ενώπιον του αναγνώστη μέχρι το σημείο όπου οι δύο αφηγήσεις ενώνονται. Ρέον κείμενο, έντονο αφηγηματικό ύφος, σασπένς σε κάθε κεφάλαιο. Η ιστορία εκτυλίσσεται ομαλά, χωρίς μακρηγορίες και χωρίς να κουράσει τον αναγνώστη κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Αυτό που επιτυγχάνει ο συγγραφέας είναι ότι μολονότι ο πρωταγωνιστής του βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, χειρίζεται και διεισδύει σε μεγάλο βαθμό και στους δευτεραγωνιστές, δίνοντάς τους χώρο και έκταση να εκφραστούν. Ο ρεαλισμός στην παγωμένη ατμόσφαιρα του βιβλίου –και της Σουηδίας– αγκαλιάζει όλο το κείμενο και παρεισφρέει σε κάθε σελίδα, σε κάθε λέξη. Ο συγγραφέας δεν στρογγυλοποιεί τις καταστάσεις, τις αφήνει να εξελιχθούν, να διαδραματίσουν τον ρόλο τους σε μια επίπονη πραγματικότητα.

Ο ‘Ανχεμ αναδεικνύεται σ’ ένα από τα δυνατά χαρτιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ