Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ

01.11.2008
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Άλκηστη Κελεσίδη
Κατηγορία
ISBN
978-960-03-4668-8
Σελίδες
169

Το μονοπάτι της δύναμης 
Τα μυστικά για μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση της ζωής μας

'' Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε''  ''Γινόμαστε αυτό που πιστεύουμε''

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Μπάρμπαρα Μπέργκερ ζει στη Δανία και έχει γράψει συνολικά δέκα βιβλία αυτοβελτίωσης. Τα βιβλία αυτά είναι πολύ δημοφιλή στη Σκανδιναβία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Η έδρα της βρίσκεται στη Κοπεγχάγη, η ίδια ωστόσο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας σε σεμινάρια την προσωπική της μέθοδο - έναν μοναδικό συνδυασμό από προοδευτικές νοητικές τεχνικές και βαθιά σοφία.

Το βιβλίο της '' Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε'' περιλαμβάνει κάποιες τεχνικές και κάποια πρακτικά εργαλεία για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους, να τη βελτιώσουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Απευθύνεται κυρίως σε όσους αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει τον αυτοέλεγχο και γενικότερα τον έλεγχο της ζωής τους, διαπιστώνοντας καθημερινά ότι τίποτα δε λειτουργεί σωστά στην πραγματικότητα που βιώνουν. Το πραγματικό κλειδί για να αλλάξει κάποιος, σύμφωνα με τη συγγραφέα, είναι να καταλάβει πώς λειτουργεί ο νους του. Οι σκέψεις, τα λόγια, και οι νοητικές εικόνες του διαπλάθουν την πραγματικότητά του. Ένα από τα βασικά μηνύματα αυτού του βιβλίου είναι ότι είναι εύκολο να απολαμβάνεις μια υγιή, χαρούμενη, επιτυχημένη ζωή, ακόμη και αν έχεις προγραμματιστεί να πιστεύεις το αντίθετο. Όσο οι άνθρωποι δεν κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας του νου -πώς δηλαδή οι σκέψεις και τα λόγια τους διαμορφώνουν την πραγματικότητά τους- παραμένουν θύματα του δικού τους αρνητικού τρόπου σκέψης. Όταν όμως τον αντιλαμβανόμαστε, όλα ξαφνικά γίνονται απλά και εύκολα. Αυτό που πρωτεύει είναι να έχουμε την επιθυμία να ξεκινήσουμε τη εσωτερική μας διεργασία και να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Ποιες είναι οι σκέψεις μας ή οι βασικές συμπεριφορές μας προς τη ζωή; Τι επαναλαμβάνουμε διαρκώς στον εαυτό μας και στους άλλους; Διαπλάθουμε το είδος ζωής που πραγματικά λαχταράμε;

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δεκαεννέα κεφάλαια με πολύτιμες συμβουλές όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και δράσης μας με απώτερο σκοπό την πραγμάτωση των επιδιωκόμενων στόχων μας. Μιλάει για το μονοπάτι της δύναμης, το οποίο θα μας οδηγήσει σε ένα μόνο ''ξέφωτο'', αυτό της επιτυχίας και της ευτυχίας. Ο λόγος που χρησιμοποιεί η συγγραφέας, είναι συμβουλευτικός και καθοδηγητικός καθώς καταγράφει τεχνικές αυτοβελτίωσης. Το λεξιλόγιο είναι απλό και το ύφος της προτρεπτικό. Σε όλο το βιβλίο διαχέεται και στηρίζεται η εξής άποψη: ''Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αλλάζοντας τη σκέψη μας''.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ