Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ

11.05.2019
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
J. P. Delaney
Μετάφραση
Πηνελόπη Τριαδά
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-2915-1
Σελίδες
432
                                                     Τα άνθη του κακού

Μια ηθοποιός που μελετά ένα είδος υποκριτικής, το οποίο βασίζεται στην εμβάθυνση στον ρόλο με απόλυτη αφοσίωση. «Στις σχολές υποκριτικής της Νέας Υόρκης δε σου διδάσκουν να υποκρίνεσαι κάτι. Σου διδάσκουν να γίνεσαι κάτι» (σελ. 32).

Ένας αστυνομικός και μία ψυχολόγος που αναζητούν τον δολοφόνο μιας γυναίκας, η οποία πέθανε με φρικιαστικό τρόπο.

Ένας άντρας, ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, πάνω στον οποίο πέφτουν οι υποψίες για τον φόνο, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

Και ο Μπωντλαίρ, ο καταραμένος ποιητής, και τα «Άνθη του κακού» του.

Οι ήρωες του βιβλίου.

Η βαθιά γνώση της υποκριτικής, των κανόνων και των τεχνικών της και της δουλειάς των ηθοποιών, όπως και η μελέτη σε βάθος των ποιημάτων του Μπωντλαίρ: τα δομικά συστατικά του.

Όταν ζητείται από την Κλερ να παγιδεύσει τον σύζυγο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ομολογήσει, εκείνη δέχεται την πρόκληση. Ένα ανελέητο παιχνίδι παρακολούθησης, κυνηγητού, σαν αυτό του ποντικιού με τη γάτα, κατά το οποίο κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο δολοφόνος, ποιος ο θύτης, ποιο το θύμα, με τα δεδομένα να ανατρέπονται εν ριπή οφθαλμού, μόλις έχει αρχίσει.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Η Κλερ προειδοποιεί: «Ό,τι σου πω είναι ψέμα… Πίστεψέ με». Ένα ψυχολογικό, εμμονικό θρίλερ, αριστουργηματικής υφής, για γερά νεύρα, διά χειρός Τζ. Π. Ντιλέινι, που παίζει με το μυαλό όλων, ηρώων και αναγνωστών. Με αριστοτεχνικό στήσιμο της πλοκής και εξαιρετικούς άρτιους χαρακτήρες. Και όλα δοσμένα από την οπτική της Κλερ, της κεντρικής ηρωίδας, σε πρώτο πρόσωπο. Το μυθιστόρημα εξάλλου είναι γραμμένο με τη μορφή θεατρικού κειμένου προορισμένου, λες, να παιχτεί. Με την κάθε ατάκα να κορυφώνει την αγωνία. Σε συνδυασμό με τα μικρά σε έκταση κεφάλαια και τον κοφτό στακάτο λόγο, που προωθεί τον μύθο.

Μπωντλαίρ, δολοφονίες, θέατρο, αλήθεια και ψέμα μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι, τροφοδοτώντας το ένα το άλλο. Τελικά, τι ισχύει και τι όχι;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ