Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

AGATHA CHRISTIE: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ

03.02.2019
facebook email
AGATHA CHRISTIE: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Νοέλα Ελιασά
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-648-2
Σελίδες
400
                                               Ακόμα ένα μυστήριο για τον Πουαρό

Μπορεί να κοντεύει ένας αιώνας από την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ηρακλή Πουαρό στα λογοτεχνικά σαλόνια, αλλά ο θαυμασμός των φανατικών αναγνωστών δεν φαίνεται να κοπάζει. Τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές μεταφορές και νέες εκδόσεις καθιστούν φανερή την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού για τις περιπέτειες του πανέξυπνου Βέλγου ντετέκτιβ. Και είναι ένα ευτύχημα τα γεγονός ότι η δράση του εμπλουτίζεται με νέες περιπέτειες γραμμένες από τη Βρετανίδα Sophie Hannah. Μετά «Το έγκλημα με υπογραφή» και το «Κλειστό φέρετρο», ήρθε η ώρα για το «Μυστήριο των τριών τετάρτων».

Η ιστορία ξεκινά τη στιγμή που ο Πουαρό επιστρέφει στο σπίτι του έπειτα από το μεσημεριανό του γεύμα. Μια εξαγριωμένη γυναίκα τον περιμένει έξω από την πόρτα του σπιτιού του και ζητά να μάθει για ποιο λόγο της έστειλε γράμμα με το οποίο την κατηγορεί για τον φόνο του Μπάρναμπας Πάντι, τον οποίον δεν γνωρίζει καν. Φυσικά, ο Πουαρό εκπλήσσεται καθώς ούτε αυτός γνωρίζει αυτό το άτομο και ουδέποτε έστειλε το συγκεκριμένο γράμμα. Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται, καθώς μέσα στο σπίτι του τον περιμένει ένας άνδρας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έλαβε μια παρόμοια επιστολή. Τα επόμενα δύο άτομα που εμφανίζονται και ισχυρίζονται ότι έλαβαν την ίδια επιστολή, θα αρχίσουν να ρίχνουν λίγο φως σε ένα κομμάτι του μυστηρίου, δηλαδή στο ποιος ήταν ο Μπάρναμπας Πάντι. Πρόκειται για έναν υπέργηρο πλούσιο άντρα, ο οποίος πνίγηκε στην μπανιέρα του και ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ατύχημα. Μήπως δεν ήταν; Ποιος θα μπορούσε να επιθυμεί τον θάνατο ενός τόσο ηλικιωμένου ανθρώπου και πώς κατάφερε να προχωρήσει στο έγκλημα σε ένα σπίτι όπου υπήρχαν άλλα τέσσερα άτομα; Και οι παραλήπτες των γραμμάτων είναι ένοχοι ή μήπως κάποιος τους χρησιμοποιεί για να καλύψει τα ίχνη του; Ο Ηρακλής Πουαρό, με τη βοήθεια του επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ Έντουαρντ Κάτσπουλ, καλείται να εξακριβώσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Εάν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποιος δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά των μυθιστορημάτων της Agatha Christie όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Βέλγος ντετέκτιβ, πιθανόν αυτά να ήταν η ατμόσφαιρα και ο χαρακτήρας του ίδιου του Πουαρό. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η Sophie Hannah επέδειξε εξαιρετική ικανότητα στη δημιουργία και των δύο: κατάφερε να κατασκευάσει ένα μυθιστόρημα όπου η υψηλή κοινωνία και τα μυστικά της δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και νοσηρότητας, ενώ παράλληλα πέτυχε να σκιαγραφήσει με τέτοια επιτυχία τον γεμάτο εμμονές (με τη σειρά, την τάξη, κ.λπ.) και ευστροφία ντετέκτιβ που είναι σαν να μετακόμισε απευθείας από τις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος της αρχικής δημιουργού του. Το μυστήριο που βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας είναι πρωτότυπο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, ενώ η σταδιακή αποκάλυψη στοιχείων, αντί να οδηγεί κοντά στη λύση του, απομακρύνει τον αναγνώστη από αυτήν μέσα από συνεχόμενες ανατροπές. Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο whodunit μυθιστόρημα που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θαυμαστές της Agatha Christie.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ