Έχουμε διαβάσει 2812 βιβλία

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΥ ΓΑΤΟΥ

01.12.2018
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΥ ΓΑΤΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Συγγραφέας
Hiro Arikawa
Μετάφραση
Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Κατηγορία
ISBN
978-618-02-1093-4
Σελίδες
288
                                                           Ταξιδεύοντας στη ζωή

Τα ιαπωνικά μυθιστορήματα αφηγούνται συνήθως ιστορίες καθημερινές που στον πυρήνα τους είναι εξαιρετικά απλές. Μέσα από τη λιτή αφήγηση όμως μεταδίδουν μηνύματα, εισχωρούν στο βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλάζουν τις ζωές των αναγνωστών. Καθώς μέσα τους κρύβουν αλληγορικά στοιχεία.

Στο «Χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου» της Χίρο Αρικάουα, ο Σατόρου, ένας τριαντάχρονος άντρας, μαζί με τον γάτο του, Νάνα, ένα πρώην αδέσποτο που γνωρίζει πολύ καλά να επιβιώνει σε αντίξοες συνθήκες, ξεκινούν ένα ταξίδι, προκειμένου ο Σατόρου να συναντήσει κάποιους παιδικούς του φίλους. Ωστόσο ο Νάνα δε γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό αυτού του ταξιδιού και ο Σατόρου δεν θέλει να του τον αποκαλύψει. Σε κάθε ξανασμίξιμο των φίλων, μέσω αναδρομικής αφήγησης, το παρελθόν έρχεται στο φως και μαζί του αποκαλύπτονται οι ισχυροί δεσμοί που δένουν τους φίλους, τα συναισθήματά τους για τους οικείους τους, όλα όσα τους σημάδεψαν κατά την τόσο τρυφερή ηλικία τους αλλάζοντας τον ρου της ζωής τους, αλλά και την οπτική τους πάνω σε αυτήν.

Και όλα αυτά διά στόματος Νάνα, του γάτου, σε πρώτο πρόσωπο. Διά μέσου γατίσιας οπτικής, η οποία αρχικά μπορεί να ξενίσει τον αναγνώστη, αλλά σύντομα θα τον εκπλήξει ευχάριστα. Χωρίς βέβαια να λείπει η ανθρώπινη ματιά, σε τρίτο πρόσωπο. Με κατανοητή γλώσσα, απλό λεξιλόγιο και λιτή αφήγηση.

Ένα συγκλονιστικό ταξίδι αυτογνωσίας, ενηλικίωσης και συνειδητοποίησης, μια μακρά πορεία προς τα μπρος με αποσκευές τις αναμνήσεις και τα μαθήματα του παρελθόντος. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα-ύμνος στην αγάπη, την αφοσίωση, τη φιλία και τη συντροφικότητα.

Η μετάφραση στα ελληνικά από την Αλεξάνδρα Κονταξάκη στηρίχτηκε στην αγγλική μετάφραση του βιβλίου από τον Philip Gabriel. Το αποτέλεσμα ωστόσο κατόρθωσε να αποτυπώσει τον μοναδικό, ομολογουμένως, τρόπο γραφής της Χίρο Αρικάουα και την ιδιαίτερη κουλτούρα των Ιαπώνων.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Girl in the blue coat

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Girl in the blue coat
20.01.2019
Περισσότερα

Comic Corner / Goblin Slayer

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Goblin Slayer
06.01.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ