Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία

ΜΕΙΟΝ ΔΕΚΑΟΧΤΩ

27.09.2019
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΜΕΙΟΝ ΔΕΚΑΟΧΤΩ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Stefan Ahnhem
Μετάφραση
Νοέλα Ελιασά
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-562-1
Σελίδες
624
                                                                Many faces

Καθώς η Τούβεσον, προϊσταμένη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Χέλσινμποργκ, οδηγεί, ένα αυτοκίνητο σπάει τον καθρέφτη της και την προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η Τούβεσον το ακολουθεί στους δρόμους της πόλης μέχρι που το αυτοκίνητο φτάνει στην προβλήτα και πέφτει στο νερό. Η Τούβεσον ζητά άμεσα ενισχύσεις. Από το βυθισμένο αυτοκίνητο ανασύρεται το πτώμα ενός επιχειρηματία. Μόλις διενεργείται η νεκροψία αποδεικνύει ότι ο άντρας είναι νεκρός δύο μήνες περίπου. Τότε η ομάδα της Τούβεσον αναρωτιέται πώς στο καλό οδηγούσε το αυτοκίνητο;

Η προσωπική ζωή του Φάμπιαν Ρισκ δεν είναι στα καλύτερά της. Ένα αγεφύρωτο χάσμα έχει απομακρύνει τον ίδιο από τη Σόνια, τη γυναίκα του, ενώ ο γιος του Τίοντορ περνάει μια κρίσιμη εφηβική περίοδο και η μικρή Ματίλντα βρίσκεται σε προεφηβικό στάδιο. Μόλις η Τούβεσον επικεντρώνει την προσοχή της ομάδας της στη νέα υπόθεση, ο Φάμπιαν αφήνει κατά μέρος τα προσωπικά του ζητήματα και βυθίζεται στην έρευνα της υπόθεσης. Ο νεκρός επιχειρηματίας είχε εκποιήσει όλη του την περιουσία. Υπάρχουν μάρτυρες που τον είχαν δει ζωντανό πριν από λίγες ημέρες, όπως ο μεσίτης, ο διευθυντής της τράπεζας. Κάτι δεν κολλάει στην ιστορία για τον Φάμπιαν. Στη συνέχεια ανακαλύπτουν το πτώμα ενός πλούσιου μουσικού, κλεισμένο σ’ έναν καταψύκτη, όπου κινήσεις αποκαλύπτουν την προσπάθεια εκποίησης της περιουσίας του. Κανένα στοιχείο δεν προκύπτει για την ταυτότητα του δολοφόνου. Το μόνο που μπορεί να συμπεράνει ο Φάμπιαν είναι ότι ο δολοφόνος αναζητά πλούσιους επιχειρηματίες και εκποιεί τις περιουσίες τους. Αλλά με ποιο σκοπό;

Η τρίτη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Φάμπιαν Ρισκ είναι και η καλύτερη. Υπάρχει εξέλιξη στην προσωπική ζωή του κεντρικού χαρακτήρα, η πλοκή είναι δεμένη σε κάθε πτυχή, ενώ οι δευτερεύοντες χαρακτήρες διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ιστορία. Το έντονο αφηγηματικό ύφος του συγγραφέα, ο τρόπος που κλείνει το κάθε κεφάλαιο, δημιουργούν αναγνωστικό σασπένς. Ο συγγραφέας στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα προχωρά ένα βήμα παραπέρα στο να εκτροχιάσει τη ζωή του πρωταγωνιστή αποτυπώνοντάς τον ακόμα πιο ρεαλιστικά. Εξάλλου ο Φάμπιαν Ρισκ δεν είναι αλκοολικός, ούτε ναρκομανής, απλώς δεν μπορεί να διαχειριστεί ισορροπημένα την οικογενειακή του ζωή.

Ο Stefan Ahnhem αποδεικνύεται ένας από τους ανερχόμενους συγγραφείς του αστυνομικού, όπου σε κάθε βιβλίο βελτιώνεται και παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα καλύτερο από το προηγούμενο.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ