Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία

ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ

29.09.2018
email
ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Teresa Driscoll
Μετάφραση
Αναστάσιος Λουδάρος
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-416-7
Σελίδες
392
Mε μακρόχρονη καριέρα στη δημοσιογραφία, σε εφημερίδες, περιοδικά και στην τηλεόραση, η Teresa Driscoll συνδυάζει τις ανθρώπινες ιστορίες με την εμπειρία της από το αστυνομικό ρεπορτάζ στα τελευταία πιο σκοτεινά της μυθιστορήματα. Αυτό που έχει δηλώσει πως την έχει επηρεάσει περισσότερο είναι ο αντίκτυπος των εγκλημάτων στους συγγενείς των θυμάτων – το βασικό θέμα στο τελευταίο της μυθιστόρημα που κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Στο «Θα σε βρω» οι ζωές όλων των χαρακτήρων του μυθιστορήματος έχουν αλλάξει μετά την εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας που ακόμη αγνοείται. Η Έλλα Λόνγκφιλντ παίρνει ένα πρωί το τρένο για το Λονδίνο και την προσοχή της κερδίζει μια παρέα τεσσάρων ατόμων, δύο κορίτσια συζητούν με δύο περίεργους νεαρούς που μόλις έχουν γνωρίσει – πηγαίνουν για πρώτη φορά μόνες στο Λονδίνο, δώρο-έκπληξη από τους γονείς τους μετά τις εξετάσεις, ενώ εκείνοι αναφέρουν πως μόλις βγήκαν από τη φυλακή. ''Ποπό. Φυλακή. Και πώς ήταν;'' Από εκείνη τη στιγμή η Έλλα αρχίζει να αναρωτιέται ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος της σε όλο αυτό: μήπως θα πρέπει να παρέμβει άμεσα; Μήπως είναι υπερβολικά πουριτανή και συντηρητική; Μήπως θα πρέπει να θαυμάσει απλώς την ανοιχτή διάθεση των νέων για καινούριες εμπειρίες; Όταν λίγο αργότερα πιάνει τη μία από τις κοπέλες να κάνει σεξ με τον έναν νεαρό στην τουαλέτα του τρένου, το σοκ της γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Αλλά τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν την επόμενη μέρα, η δεύτερη κοπέλα, η Άννα Μπάλαρντ, δηλώνεται αγνοούμενη.

Έναν χρόνο αργότερα, με τον πανικό στα μέσα ενημέρωσης και την υπόθεση της εξαφάνισης ακόμη ανοιχτή, η Έλλα συνεχίζει να νιώθει ενοχές. Τώρα όμως αρχίζει να λαμβάνει κάποιες μυστηριώδεις ταξιδιωτικές κάρτες από ανώνυμο αποστολέα που φαίνεται να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Αφού απευθυνθεί σε έναν ιδιωτικό ερευνητή, πρώην αστυνομικό, σχετικά με αυτά τα απειλητικά μηνύματα, ένας νέος κύκλος ερευνών θα ανοίξει, ενεργοποιώντας πάλι το γαϊτανάκι όλων των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η συγγραφέας επιλέγει σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου να εξετάζει τη στάση ενός διαφορετικού χαρακτήρα, δίνοντας έτσι την ιστορία μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και αφηγήσεις, συμπληρώνοντας αποσπασματικά και σταδιακά τη συνολική εικόνα μέχρι τη λύση του μυστηρίου. Έτσι, στα κεφάλαια εναλλάσσονται η Έλλα, η αρχική μάρτυρας, ο Χένρι, ο πατέρας της εξαφανισμένης Άννας, η Σάρα, η φίλη της και συνταξιδιώτισσα, ο Μάθιου, ο ιδιωτικός ερευνητής, και ένα ακόμη ανώνυμο πρόσωπο, ο «παρατηρητής», ο άνθρωπος που υποψιαζόμαστε πως είναι ο βασικός θύτης αυτής της ιστορίας.

Οι σελίδες κυλούν γοργά και απρόσκοπτα, η ταχεία εναλλαγή σκηνών και συναισθημάτων κάνει και την ανάγνωση να κυλά το ίδιο αβίαστα, καθώς η πλοκή της ιστορίας ξετυλίγεται με αμεσότητα και ρεαλισμό. Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του προσωπική ζωή μαζί με τη θλίψη, τις ενοχές και τα μυστικά του σχετικά με τη μέρα της εξαφάνισης. Παρόλο που η συγγραφέας αφήνει διάφορες υπόνοιες, προσκαλώντας τον αναγνώστη να σκεφτεί διάφορες εναλλακτικές, τίποτα δεν φανερώνει τη λύση του μυστηρίου και τα πάντα ξεδιαλύνονται εν τέλει στις τελευταίες σελίδες.

Το «Θα σε βρω» μπορεί να έχει στον πυρήνα του μια αστυνομική ιστορία και έναν ελεύθερο εγκληματία που είναι ακόμη επικίνδυνος, ωστόσο η Driscoll επιλέγει να αφηγηθεί διαφορετικά την ιστορία της, μέσα από τις προσωπικές διαδρομές των ανθρώπων που τη συναποτελούν. Το αποτέλεσμα είναι ένα αντισυμβατικό αστυνομικό μυθιστόρημα σχετικά με τις επιλογές που ακολουθούμε σε μία κρίσιμη στιγμή της ζωής μας και τις συνέπειες με τις οποίες καλούμαστε να ζήσουμε.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ