Έχουμε διαβάσει 2968 βιβλία

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

20.09.2018
facebook email
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Francesca Haig
Μετάφραση
Αντώνης Καλοκύρης
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-1292-8
Σελίδες
496
Με «Το καράβι της αιωνιότητας» η Φραντσέσκα Χεγκ κλείνει την επιτυχημένη δυστοπική τριλογία της και μας οδηγεί για μια τελευταία φορά στον κόσμο των δίδυμων γεννήσεων, των άψογων Άλφα παιδιών και των βασανισμένων από μεταλλάξεις Ωμέγα αδερφών τους. Η Κας, μια διορατική Ωμέγα, έχει αναγκαστεί να συνάψει συμμαχίες με ανθρώπους που δεν περίμενε. Η άφιξη της Παλόμα, που φέρνει πληροφορίες για το Αλλού, τον τόπο που τόσο απελπισμένα αναζητούσαν οι Ωμέγα, δίνει σε όλη την αντίσταση ελπίδες για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον μοιραίο δεσμό των διδύμων, αφού εάν πεθάνει κάποιος αυτόματα πεθαίνει και ο δίδυμός του. Για να καταφέρουν όμως να φτάσουν στο Αλλού, πρέπει να αντέξουν τις επιθέσεις των Άλφα, την πείνα και τις απρόσμενες προδοσίες που πλήττουν τους μαχητές. Η ίδια η Κας πρέπει να κάνει τη μέγιστη υπέρβαση, να δεχτεί στις τάξεις της αντίστασης των αδερφό της, τον Ζακ, που τρέχει πανικόβλητος να ξεφύγει από την αδίστακτη επικεφαλής των Άλφα. Παιχνίδια εξουσίας, μάχες στρατηγικής σημασίας και απεγνωσμένες προσπάθειες να σωθούν οι φυλακισμένοι Ωμέγα οδηγούν στην τελική αναμέτρηση που θα καθορίσει το μέλλον μιας κοινωνίας που ορίζει ως φυσιολογικό οτιδήποτε τέλειο και καταπατά τα δικαιώματα του άλλου, του διαφορετικού.

Από το πρώτο μέρος της τριλογίας η συγγραφέας είχε καταφέρει να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα σκληρό κόσμο, αποτέλεσμα κάποιας καταστροφικής εφαρμογής της τεχνολογίας και της επιστήμης. Ανελέητος και σκοτεινός, γεμάτος κινδύνους για όσους είχαν την ατυχία να γεννηθούν Ωμέγα, αυτός ο κόσμος δείχνει να μην έχει ελπίδα σωτηρίας. Πάντα, όμως, υπάρχουν πυρήνες αντίστασης, ακόμα κι αν είναι αποδεκατισμένοι ή απρόθυμοι. Η αλλαγή έρχεται πάντα μέσα από αγώνες και θυσίες και οι χαρακτήρες της Χεγκ το γνωρίζουν πολύ καλά. Άλλωστε, αυτό είναι που τους καθιστά επικίνδυνους· εφόσον δεν τους έχει απομείνει τίποτα πια για να χάσουν, είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων για να διεκδικήσουν ένα αύριο απαλλαγμένο από το βάρος και το στίγμα της μετάλλαξης, αλλά και ένα μέλλον στο οποίο θα έχουν δικαίωμα έκφρασης και εκπροσώπησης, ένα μέλλον ίσων ευκαιριών.

Καλογραμμένο και γρήγορο, με έντονους ηθικούς προβληματισμούς και ουσιώδη διλήμματα, «Το καράβι της αιωνιότητας» ολοκληρώνει με επιτυχία μια τριλογία που πέρα από την αναγνωστική απόλαυση που προσφέρει θέτει ερωτήματα και προσφέρει τροφή για σκέψη στο εφηβικό κοινό στο οποίο, κατά κύριο λόγο, απευθύνεται.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ