Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ Σ' ΤΑ ΔΩΣΩ

14.09.2018
Συντάκτης: Ελένη Κίτσου
facebook email
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ Σ' ΤΑ ΔΩΣΩ
Εκδοτικός Οίκος
ΩΚΕΑΝΟΣ
Συγγραφέας
Dolores Redondo
Μετάφραση
Ειρήνη Οικονόμου
Κατηγορία
ISBN
978-618-5284-70-1
Σελίδες
752
                                                                      Σαπίλα

Στο μαγευτικό τοπίο της Ριμπέιρα Σάκρα, στη Γαλικία, ο Άλβαρο σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Όταν ο Μανουέλ, ο σύζυγός του, πηγαίνει εκεί για ν’ αναγνωρίσει το πτώμα και να παραστεί στην κηδεία του, ανακαλύπτει ότι οι έρευνες γύρω από τον θάνατό του έχουν ήδη κλείσει. Η αδιάφορη και παγερή στάση της πανίσχυρης οικογένειας του Άλβαρο τον κάνει να θέλει να το βάλει στα πόδια, αλλά οι κατηγορίες περί ατιμωρησίας που αφήνει να υπονοηθούν για την οικογένεια ο Νογκέιρα, ένας απόστρατος αστυνομικός, και η υποψία πως αυτός δεν είναι ο μοναδικός θάνατος στον περίγυρο του Άλβαρο που έχει μασκαρευτεί ως ατύχημα τον συγκρατούν. Ο Λούκας, ένας ιερέας, παιδικός φίλος του Άλβαρο, συνεργάζεται με τον Μανουέλ και τον Νογκέιρα στην ανασύσταση της κρυφής ζωής εκείνου που νόμιζαν ότι γνώριζαν καλά.

Σε ένα μέρος όπου επικρατούν βαθιά ριζωμένες δοξασίες και συνήθειες, στο οποίο η λογική δυσκολεύεται να επικρατήσει, εκεί όπου οι αριστοκράτες ζουν οχυρωμένοι στα προνόμιά τους, οι τρεις άντρες ξεκινούν την αναζήτηση του τι πραγματικά συνέβη τόσο στο παρόν του μυθιστορήματος όσο και πολλά χρόνια πριν, και σταδιακά, ψηφίδα ψηφίδα, η αλήθεια αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Όλοι γνωρίζουν, αλλά σιωπούν. Όλοι προστατεύουν κάποιον, όλοι δρουν υστερόβουλα. Καλά κρυμμένα μυστικά, θαμμένα για πολλά χρόνια, έρχονται στο φως, σαπίλα βγαίνει στην επιφάνια. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στους αριστοκρατικούς κύκλους. Διότι για τους αριστοκράτες ισχύουν άλλοι νόμοι και κατέχουν προνόμια που τους προστατεύουν από καθετί «θνητό».

Η απρόσμενη φιλία των τριών ανδρών, που εκ πρώτης όψεως τίποτα δεν τους συνδέει, βοηθά τον Μανουέλ να περιηγηθεί ανάμεσα στην αγάπη του για τον νεκρό σύζυγό του και στην πικρή συνειδητοποίηση ότι τόσο καιρό ζούσε στον μικρόκοσμό του, αυτόν του επιτυχημένου συγγραφέα, αγνοώντας την πραγματικότητα.

Ομοφυλοφιλία, παιδική κακοποίηση, εκβιασμοί, ναρκωτικά. Μίσος, εκμετάλλευση, κρυφές ζωές. Όλα τα παραπάνω πραγματεύεται η Ντολόρες Ρεντόντο στο μυθιστόρημά της «Όλα αυτά θα σ’ τα δώσω». Ένα μυθιστόρημα ατμοσφαιρικό, καθηλωτικό, που κόβει την ανάσα, και γεμάτο ανατροπές. Με την αγωνία να κορυφώνεται σε κάθε γύρισμα της σελίδας.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην πολύ καλή μετάφραση της Ειρήνης Οικονόμου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ