Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΤΟ ΔΕΡΜΑ

17.03.2018
facebook email
ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Mo Hayder
Μετάφραση
Βαγγέλης Γιαννίσης
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-323-8
Σελίδες
472
                                                       Ανατριχίλες και ηθικά διλήμματα

Η Mo Hayder με αρκετά μυθιστορήματα στο ενεργητικό της, αρκετά από τα οποία κυκλοφορούν και στα ελληνικά, και με βασικό ατού της τη γνώση της αστυνομικής έρευνας χάρη στη συνεργασία της με την αστυνομία, επιστρέφει με ένα καινούριο αστυνομικό θρίλερ που ακολουθεί τον Τζακ Κάφερι, τον οποίο μας είχε συστήσει σε προηγούμενες ιστορίες της. Αυτή τη φορά ο Τζακ Κάφερι δεν βρίσκεται πια στο Λονδίνο, αλλά εργάζεται στην αστυνομία του Μπρίστολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πράγματα εκεί είναι πιο εύκολα για αυτόν.

Έχοντας μόλις κάνει συλλήψεις σε μια μεγάλη υπόθεση , αλλά χωρίς να μπορέσει να εντοπίσει τη μικρόσωμη σκιά που φαίνεται να του ξεφεύγει συνεχώς και να τροφοδοτεί τους χειρότερους εφιάλτες του, ο Τζακ πρέπει να ασχοληθεί με μια περίεργη υπόθεση. Μια νεαρή γυναίκα εντοπίζεται νεκρή έχοντας κόψει τις φλέβες της. Δίπλα της βρίσκεται ένα μισογεμάτο μπουκαλάκι με χάπια και ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Και ενώ όλα δείχνουν πως η υπόθεση είναι απλή και το συμβάν χαρακτηρίζεται αυτοκτονία, η ανακάλυψη του γδαρμένου πτώματος του σκύλου της γυναίκας και του σώματος μιας ακόμη γυναίκας που έχει αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο τον αναγκάζουν να στραφεί και σε άλλες κατευθύνσεις. Μια παράλληλη υπόθεση με την εξαφάνιση της συντρόφου ενός ποδοσφαιριστή έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Μπρίστολ. Την ίδια ώρα, η δύτης της αστυνομίας Φλι Μάρλι έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς της δαίμονες, καθώς μια ανεύθυνη κίνηση του αδερφού της τη φέρνει αντιμέτωπη με ηθικά διλήμματα και αποφάσεις που δεν μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ότι θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει κάποτε. Και ο χρόνος είναι εχθρός και των δύο αστυνομικών, πιέζοντάς τους να πάρουν αποφάσεις.

Σε μια συνέντευξη στην Telegraph το 2006 η συγγραφέας είχε ερωτηθεί γιατί αναζητά πράγματα που όλοι οι άλλοι αποφεύγουν και η αυθόρμητη απάντησή της ήταν: «Ελάτε τώρα, όλοι γοητεύονται από την αιματοχυσία, έτσι δεν είναι;». Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό που πιστεύει η συγγραφέας αληθεύει, σίγουρα όμως μπορώ να πω ότι γνωρίζει καλά το πώς να περιγράφει όλη αυτή την αιματοχυσία, τον τόπο του εγκλήματος ακόμα και τη νεκροψία. Με τις ζωντανές περιγραφές της καταφέρνει να αναστατώσει την ηρεμία του αναγνώστη και να οξύνει την ανάγκη του για την εύρεση του ενόχου. Παράλληλα, καταφέρνει να δημιουργήσει χαρακτήρες, εννοώ συγκεκριμένα τα πρόσωπα των αστυνομικών, του Τζακ και της Φλι, οι οποίοι δεν υπηρετούν μόνο τον υπηρεσιακό τους ρόλο, αλλά έχουν και μια κανονική ζωή, η οποία μπορεί βέβαια να είναι κατεστραμμένη και ανεπαρκής, αλλά είναι εκεί, υπάρχει και έρχεται η στιγμή που ξεπηδά μπροστά τους και τους ζητά να πάρουν δύσκολες αποφάσεις• να αποφασίσουν εάν το υπηρεσιακό (και ταυτόχρονα ηθικό) καθήκον βαραίνει περισσότερο από το προσωπικό ή οικογενειακό καθήκον. Δύσκολες αποφάσεις και με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ένα πολύ δυνατό και αγωνιώδες θρίλερ είναι «Το δέρμα» της Mo Hayder, γρήγορο και απρόσμενο, βίαιο και τρομαχτικό σε ορισμένα σημεία, αλλά απόλυτα επιτυχημένο, ένα τυπικό page-turner που θα έλεγαν και οι αγγλόφωνοι φίλοι μας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ