Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ

17.02.2018
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Jorn-Lier Horst
Μετάφραση
Δέσποινα Παπαγρηγοράκη
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-235-4
Σελίδες
448
                                          Η δεύτερη υπόθεση για τον Βίλιαμ Βίστιν

Το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου Jorn Lier Horst, με πρωταγωνιστή τον Βίλιαμ Βίστιν –το πρώτο κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Έγκλημα στα φιόρδ» (Διόπτρα 2016)– είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κινείται σε πιο σκοτεινά μονοπάτια από την πρώτη ιστορία.

Ο Βίλιαμ Βίστιν βλέπει το όνομά του στις εφημερίδες όταν μια παλιά υπόθεση έρχεται και πάλι στο φως. Η Σεσίλια Λίντε είχε απαχθεί πριν από δεκαεπτά χρόνια και βρέθηκε δολοφονημένη. Τότε τα στοιχεία καταδείκνυαν έναν συγκεκριμένο ύποπτο, ο οποίος καταδικάστηκε. Τώρα ο Βίλιαμ βλέπει τη φωτογραφία του να φιγουράρει και στο συνοδευτικό κείμενο να κατηγορείται ο ίδιος ότι απέκρυψε στοιχεία και οδήγησε στην καταδίκη του λάθος ανθρώπου.

Ο Βίλιαμ προσπαθεί να μη δώσει βάση στα δημοσιεύματα, όμως η εξαφάνιση μιας ακόμα γυναίκας, με τρόπο παρόμοιο με εκείνον της Λίντε, τον ρίχνει στο παιχνίδι χωρίς άλλη διέξοδο. Ξεκινάει ένα κυνήγι με τον δράστη και τον χρόνο, τις εφημερίδες και το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου ο Βίλιαμ άλλοτε είναι ο κυνηγός και άλλοτε ο κυνηγημένος.

Με τη συνδρομή της κόρης του, αλλά και παλιών συναδέλφων, ο Βίλιαμ θα αναζητήσει στοιχεία που κρύβονται δεκαεπτά χρόνια πίσω, αλλά και τον τρόπο που τα γεγονότα συνδέονται. Και τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Ο Horst υφαίνει μια υπόθεση αινιγματική, σκοτεινή, καθ’ όλα αστυνομική. Το ύφος του συγγραφέα κινείται σε ήρεμη γραμμή, χωρίς υπερβολικές εντάσεις, με προσήλωση περισσότερο στα πρόσωπα παρά στην πλοκή. Γι’ αυτό καταφέρνει και αποδίδει μια πολύ ρεαλιστική εικόνα στους χαρακτήρες της ιστορίας, στη δόμηση και αποδόμηση των προσώπων, ψυχολογικά υπόβαθρα άρτια σκιαγραφημένα. Όπως και στο πρώτο βιβλίο ο συγγραφέας διαμορφώνει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, μυστηριακή, σκοτεινή, ομιχλώδη, θέτοντας τα πιόνια του σε κίνηση, άλλοτε εμφανώς και άλλοτε με παρασκηνιακό τρόπο. Αυτά είναι τα στοιχεία που χειρίζεται πολύ καλά ο Horst: ίντριγκα, παρασκήνιο, ψυχολογία. Και αυτά τα στοιχεία αποτελούν βασικό κορμό για ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ