Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

08.02.2018
facebook email
ΠΕΝΤΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συγγραφέας
Antonio Fusco
Μετάφραση
Γιάννα Σκαρβέλη
Κατηγορία
ISBN
978-960-19-0643-0
Σελίδες
256
                                                     Το κυνήγι του δολοφόνου

Τα αστυνομικά μυθιστορήματα πάντα έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δεν το συναντάμε πάντα σε άλλα είδη μυθιστορημάτων. Η αναζήτηση του δολοφόνου και ο τρόπος που εργάζεται η αστυνομία για να το επιτύχει κρατούν σε αγωνία τον αναγνώστη. Όταν μάλιστα ο συγγραφέας του μυθιστορήματος έχει για χρόνια υπηρετήσει στην αστυνομία, τότε το ενδιαφέρον διπλασιάζεται καθώς η αστυνομική έρευνα του μυθιστορήματος μοιάζει πιο αληθοφανής. Μια τέτοια περίπτωση συγγραφέα είναι και ο Ιταλός Antonio Fusco, ο οποίος έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Πέντε μικρές αδικίες» το 2014: υπήρξε στέλεχος της αστυνομίας και δικαστικός εγκληματολόγος. Τοποθετώντας την ιστορία του σε μια φανταστική πόλη της Τοσκάνης, περιοχή που γνωρίζει καλά καθώς κατοικεί εκεί τα τελευταία χρόνια, μας μεταφέρει στην ιταλική επαρχία και στα εγκλήματα που αναστατώνουν ξαφνικά μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Μια γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της. Ο δολοφόνος, αφού τη στραγγάλισε, της έριξε οξύ στο πρόσωπο και στα χέρια, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί. Ο αστυνόμος Τομάζο Καζαμπόνα και η ομάδα του συμπεραίνουν αρχικά ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, αλλά τα συμπεράσματά τους ανατρέπονται όταν αποδεικνύεται ότι το θύμα δεν ήταν η ένοικος του σπιτιού στο οποίο βρέθηκε. Λίγες μέρες αργότερα, παραμονές των Χριστουγέννων, ένα ακόμα πτώμα εμφανίζεται στη μέση μιας πλατείας γεμάτης κόσμο. Η αστυνομία αρχίζει να φοβάται ότι πρόκειται για κάποιον κατά συρροή δολοφόνο, ενώ παράλληλα ο Τύπος αρχίζει να τους πιέζει για αποτελέσματα. Όταν μάλιστα βρίσκουν ένα στοιχείο που τους οδηγεί λίγο πίσω στον χρόνο, σε έναν θάνατο που είχε θεωρηθεί ατύχημα, τότε συνειδητοποιούν ότι ο δολοφόνος, όχι μόνο προετοιμάζει προσεκτικά τα εγκλήματά του, αλλά τους προκαλεί να τον βρουν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας προκύπτει ότι ένα γράμμα (το W) χρησιμοποιείται ως σύμβολο-υπογραφή του δολοφόνου μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τους αστυνομικούς που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβολίζει.

Με εξαίρεση τον πρόλογο που είναι γραμμένος σε πρώτο πρόσωπο, ολόκληρη η αφήγηση γίνεται σε τρίτο πρόσωπο, εστιάζοντας όμως πάντα στον αστυνόμο Καζαμπόνα και στις ενέργειές του. Η συνειδητοποίηση ότι πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο παγώνει τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου τέτοιου είδους εγκλήματα είναι ασυνήθιστα και οδηγεί τους πολίτες στο να υποψιάζονται ο ένας τον άλλον. Κάθε φορά που η αστυνομία μοιάζει να πλησιάζει τον δολοφόνο, αυτός φροντίζει να τους δίνει ένα νέο θύμα και να τους αποδεικνύει ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Πώς μπορείς να πιάσεις κάποιον που έχει σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια και δεν έχει αφήσει σχεδόν κανένα ίχνος; Περιμένεις το λάθος του και το εκμεταλλεύεσαι. Μήπως όμως τότε είναι αργά;

Το «Πέντε μικρές αδικίες» μπορεί να μην είναι το μυθιστόρημα που θα συγκλονίσει τον αναγνώστη με ανατροπές και απρόοπτα, είναι ωστόσο ένα ανάγνωσμα αγωνιώδες και γεμάτο αρκετά περίπλοκους φόνους που διαβάζεται με ενδιαφέρον.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ