Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

DNA

26.01.2018
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
DNA
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Αλέξανδρος Καλοφωλιάς
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-1098-6
Σελίδες
528
                                                     Έγκλημα στην Ισλανδία

Βραβευμένη ξανά και ξανά για τη δυνατή αστυνομική της πένα η εκ Ισλανδίας ορμώμενη Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ (αγαπώ το όνομά της γιατί εξαιτίας του έμαθα πώς σχηματίζονται τα σκανδιναβικά επίθετα), είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα του είδους. Το “DNAˮ είναι το πρώτο βιβλίο μίας σειράς με βασικούς ήρωες μία παιδοψυχολόγο και έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας που προσπαθούν να εξιχνιάσουν τα ειδεχθή εγκλήματα ενός δολοφόνου με ιδιαίτερη «φαντασία» στον τρόπο που επιλέγει να αφαιρέσει τη ζωή των θυμάτων του, ενώ παράλληλα πρέπει να προστατέψουν ένα μικρό κορίτσι, τη μοναδική μάρτυρα που μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη του…

Μία νέα μητέρα δολοφονείται μέσα στο ίδιο της το σπίτι ως «τιμωρία», αλλά τι ήταν εκείνο για το οποίο ο δολοφόνος την εκδικείται; Η επτάχρονη κόρη της που ήταν κρυμμένη στο δωμάτιο στη διάρκεια του φόνου, γίνεται αυτομάτως στόχος. Μία συνταξιούχος δασκάλα είναι το επόμενο θύμα ενώ ένας ραδιοερασιτέχνης λαμβάνει κωδικοποιημένα μηνύματα, που συνδέονται με τις δολοφονίες, από μία μυστηριώδη συχνότητα. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε αδιέξοδο ενώ ένα οικογενειακό δράμα από το παρελθόν (το οποίο ο αναγνώστης γνωρίζει ενώ οι ήρωες τής ιστορίας αγνοούν) θα έρθει ξανά στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο…

Ανάμεσα στους πολλούς χαρακτήρες του βιβλίου, ξεχωρίζει με διαφορά η μικρή Μαργκρέτ που με την παιδική σοφία της, μοιάζει το μοναδικό σταθερό σημείο μέσα στον κυκλώνα των αντικρουόμενων στοιχείων και θεωριών για την ταυτότητα και τα κίνητρα του δολοφόνου. Και είναι εξαιρετική η ευαισθησία και η τρυφερότητα με την οποία η Σιγκουρδαρντότιρ την αποδίδει. Το αυτό ισχύει και για την προσέγγισή της στον χαρακτήρα του «αποδιοπομπαίου τράγου» της ιστορίας, που αίρει τις αμαρτίες όλων: των ανθρώπινων λαθών αλλά και των αστοχιών και των αδικιών του κοινωνικού συστήματος.

Συνδυάζοντας διαφορετικές οπτικές στην έρευνα –των δύο βασικών ηρώων, αλλά του κοινωνικά απομονωμένου νεαρού ραδιοερασιτέχνη που επιχειρεί επίσης να εξιχνιάσει τις δολοφονίες–, και παρουσιάζοντας μία εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα της σύγχρονης Ισλανδίας, η συγγραφέας στήνει ένα καλοφτιαγμένο και αγωνιώδες αστυνομικό και ψυχολογικό θρίλερ και δημιουργεί μία ανατριχιαστική ιστορία μυστηρίου και τρόμου. Αν αγαπάτε το είδος θα το διαβάσετε απνευστί, μπορεί και σε ένα βράδυ.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ