Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

23.06.2017
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ιλάειρα Διονυσοπούλου
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-199-9
Σελίδες
416
                                        Στο κόκκινο δωμάτιο βρίσκονται οι χειρότεροι εφιάλτες

Το επιτυχημένο συγγραφικό ζεύγος των Nicci French, πέρα από τη σειρά με πρωταγωνίστρια την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν –όλα τα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα–, έχει κυκλοφορήσει και άλλα μυθιστορήματα που κινούνται στα πλαίσια του αστυνομικού και ψυχολογικού θρίλερ.

Η ψυχίατρος Κιτ Κουίν καλείται από την αστυνομία για να εξετάσει έναν πιθανό ύποπτο για τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας. Μόλις τελειώνει η συζήτηση εκείνος της επιτίθεται και την τραυματίζει στο πρόσωπο. Η Κιτ Κουίν απομακρύνεται από την υπόθεση. Όμως, όταν οι έρευνες δεν αποκαλύπτουν κάποιο νέο στοιχείο, η Κιτ επανέρχεται στη δράση. Μια ακόμα γυναίκα δολοφονείται, όχι πολύ μακριά από το σημείο της άλλης δολοφονίας.

Ο ύποπτος που της είχε επιτεθεί βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των ερευνών. Όμως, παρά τα στοιχεία που προκύπτουν, η Κιτ αρνείται να αποδεχθεί ότι αυτός είναι ο ένοχος. Τότε βυθίζει τον εαυτό της στα πιο σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. Οι χειρότεροι εφιάλτες της ξυπνούν, το κόκκινο δωμάτιο την εγκλωβίζει σ’ έναν κυκεώνα όπου η ψυχολογία της γίνεται θραύσματα, η ζωή της απειλείται, και οι επιθέσεις συνεχίζονται.

Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, εν αντιθέσει με τη σειρά με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν, προσδίδοντας αμεσότητα στο κείμενο, πιο μικρή απόσταση ανάμεσα στην αφήγηση και στον αναγνώστη. Η πλοκή είναι πολύ καλή, αινιγματική και σκοτεινή, άλλωστε είναι κάτι που το συγγραφικό δίδυμο χειρίζεται άψογα σε όλα του τα βιβλία.

Οι χαρακτήρες, πιόνια στην εξέλιξη της υπόθεσης, σκιαγραφούνται με ρεαλισμό, πειστικότητα, αφού οι συγγραφείς παίζουν έξυπνα με την ψυχολογία και τον συναισθηματικό κόσμο τους. Καθώς οι σελίδες περνούν, η αγωνία και το ενδιαφέρον κορυφώνεται σταδιακά, εξαιρετικός χειρισμός του ύφους, της πλοκής και της αφήγησης από τους συγγραφείς. Οι διάλογοι είναι σπιρτόζικοι, προωθώντας την εξέλιξη, αλλά και προσθέτοντας στοιχεία στα προφίλ των ηρώων.

Ένα ακόμα εξαιρετικό μυθιστόρημα που αναδεικνύει τους Nicci Gerrard και Sean French σε μετρ του συγκεκριμένου είδους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ