Έχουμε διαβάσει 2920 βιβλία

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

15.01.2017
facebook email
ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Gaston Leroux
Μετάφραση
Βαγγέλης Γιαννίσης
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-100-5
Σελίδες
336
Ακόμα έναν γρίφο καλείται να λύσει ο νεαρός δημοσιογράφος Ζοζέφ Ρουλεταμπίλ στο «Άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα» του Gaston Leroux. Δύο χρόνια μετά την ιστορία που εκτυλίχθηκε στο «Μυστήριο του κίτρινου δωματίου», όπου γνωρίσαμε τον νεαρό δημοσιογράφο και ερασιτέχνη ντετέκτιβ, ο γάλλος συγγραφέας φέρνει τους πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορίας ξανά στο προσκήνιο.

Την ώρα που ο Ρουλεταμπίλ προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία για το παρελθόν του και την οικογένεια που ποτέ δεν γνώρισε, η Ματίλντ Στάγκερσον παντρεύεται επιτέλους τον αγαπημένο της Ρομπέρ Νταρζάκ. Η απειλή του Λαρσάν, του ανθρώπου που κυνήγησε ανελέητα τη Ματίλντ στο «Μυστήριο του κίτρινου δωματίου», δεν υφίσταται πια, αφού ο κακοποιός είναι νεκρός. Ωστόσο, όλοι περιμένουν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Το τηλεγράφημα της Ματίλντ προς τον Ρουλεταμπίλ από το γαμήλιο ταξίδι της είναι σύντομο, αλλά σαφές: «Σώστε μας». Κάποιος εξακολουθεί να απειλεί τη Ματίλντ και ο Ρουλεταμπίλ καλείται να την προστατέψει ακόμα μια φορά. Αυτή τη φορά το σκηνικό μεταφέρεται σε ένα μεσαιωνικό κάστρο στην Κυανή Ακτή, με τον Ρουλεταμπίλ να κάνει τα πάντα για να ανακαλύψει πώς είναι δυνατόν να εμφανίζεται μπροστά τους κάποιος που θεωρείται νεκρός.

Ο Leroux γνωρίζει καλά την τεχνική του μυστηρίου, γι΄ αυτό φροντίζει να δημιουργήσει αγωνιώδεις καταστάσεις, να ρίξει τις υποψίες σε όλα τα πρόσωπα• υποψίες που εντείνονται μέσα στην ολοένα και πιο απειλητική ατμόσφαιρα. Όπως και στο προηγούμενο μυθιστόρημα, έτσι και στο «Άρωμα της γυναίκας με τα μαύρα» ο συγγραφέας δημιουργεί ένα μυστήριο «κλειστού δωματίου», μόνο που εδώ το δωμάτιο έχει αντικατασταθεί από ένα καλά οχυρωμένο κάστρο, όπου ο κακοποιός Λαρσάν θα ήταν αδύνατο να μπει, αλλά απ΄ όπου κυρίως θα ήταν ακατόρθωτο να δραπετεύσει. Όλοι οι ένοικοι του κάστρου είναι αθώοι, αλλά όλοι θα μπορούσαν να είναι ο Λαρσάν, ο οποίος είναι ειδικός στις μεταμφιέσεις. Έτσι, ο νεαρός Ρουλεταμπίλ πρέπει γρήγορα μα λύσει τον γρίφο και να ανακαλύψει ποιος είναι αυτός που απειλεί για άλλη μια φορά την ευτυχία και τη ζωή της Ματίλντ.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ