Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Ο ΞΕΝΟΣ

10.12.2016
facebook email
Ο ΞΕΝΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Harlan Coben
Μετάφραση
Αύγουστος Κορτώ
Κατηγορία
ISBN
978-618-03-0654-5
Σελίδες
400
                                                       Μια ιστορία μυστικών

Πόσο μπορεί να στοιχειώσει τη ζωή κάποιου ένα μυστικό; Μήπως η αποκάλυψή του μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή αντί για την κάθαρση; Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που μπορεί να απασχολήσουν τον αναγνώστη του τελευταίου μυθιστορήματος του Αμερικανού Harlan Coben με τον τίτλο «Ο ξένος».

Ποιος είναι όμως ο Ξένος; Πρόκειται για ένα νεαρό άντρα που εμφανίζεται από το πουθενά, πλησιάζει τους ανθρώπους σε χώρους ανοιχτούς, δημόσιους (πάρκινγκ, μπαρ) και τους μιλάει με ένα ύφος γαλήνιο, ήρεμο, που γεννά εμπιστοσύνη. Οι πληροφορίες που μεταφέρει είναι πάντα ακριβείς. Ο Άνταμ θα γίνει ένας από τους αποδέκτες αυτών των πληροφοριών: ο Ξένος τον πλησιάζει και του αποκαλύπτει ένα μυστικό που θα γκρεμίσει την εικόνα που είχε για τη γυναίκα του. Όταν την αντιμετωπίζει και της ζητά την αλήθεια, αυτή του ζητά λίγο χρόνο και εξαφανίζεται. Τότε, ολόκληρος ο κόσμος του Άνταμ αρχίζει να διαλύεται σιγά σιγά. Η εικόνα της τέλειας οικογένειας αρχίζει να ξεθωριάζει και ο Άνταμ προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πώς μπορεί να συνέβη αυτό. Δεν μένει όμως με σταυρωμένα χέρια• αρχίζει να ψάχνει, να ρωτάει και να ενοχλεί έως ότου καταφέρει να εντοπίσει κάποιο στοιχείο που θα τον οδηγήσει είτε στη γυναίκα του, είτε στον Ξένο που ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή του.

«Ο ξένος» είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο με καθημερινό, ζωντανό λόγο και η υπόθεσή του αναπτύσσεται με γρήγορους, κινηματογραφικούς ρυθμούς. Δίπλα στον απορία του ποιος είναι ο Ξένος και τι πραγματικά επιδιώκει σκαλίζοντας τα μυστικά αγνώστων ανθρώπων, έρχεται να προστεθεί και ο προβληματισμός σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι τελικά κάποιος κατά τις συναλλαγές του στο διαδίκτυο, πόση ανωνυμία υπάρχει (ή δεν υπάρχει) τελικά στον ψηφιακό κόσμο και πόση δύναμη παρέχει το διαδίκτυο σε όσους επιζητούν το γρήγορο κέρδος. Τα σύντομα κεφάλαια, οι γρήγορες εναλλαγές των δεδομένων και οι απρόοπτες καταστάσεις που προκύπτουν κατά την αναζήτηση του Άνταμ δεν επιτρέπουν στον αναγνώστη να αφήσει το βιβλίο προτού φτάσει μέχρι την τελική λύση, την οποία σίγουρα δεν περιμένει.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ