Έχουμε διαβάσει 2878 βιβλία

ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΟΦΑΓΩΝ

01.06.2008
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΟΦΑΓΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΛΙΒΑΝΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Αλέξανδρος Καλοφωλιάς
Κατηγορία
ISBN
978-960-14-1687-8
Σελίδες
796

«Η κυριαρχία της επιστημονικής φαντασίας»

Ο Γκόρντον Ντάλκβιστ είναι θεατρικός συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη από το 1988. Απόφοιτος του κολεγίου Reed και του School of the Arts του Πανεπιστημίου Columbia, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τα θεατρικά του έργα, ενώ αρθρογραφεί στη θεατρική επιθεώρηση του Πανεπιστημίου Yale. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει πειραματικές ταινίες για τον κινηματογράφο και έχει δώσει διαλέξεις και μαθήματα στα κολέγια Dartmouth και Vassar. «Τα γυάλινα βιβλία των ονειροφάγων» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Το βιβλίο ξεκινά με την ιστορία της Miss Celest Temple. Είναι μια 27χρονη κυρία της βικτωριανής εποχής, η οποία λαμβάνει ένα γράμμα από τον αρραβωνιαστικό της, Roger Bascombe, ο οποίος της ζητά να διαλύσουν τη σχέση τους χωρίς να διασαφηνίζει τους λόγους. Έτσι, η Miss Temple προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Πληγωμένη συναισθηματικά αλλά κυρίως περίεργη να δει τι συμβαίνει, ένα βράδυ τον ακολουθεί φορώντας μια σκούρα κάπα. Καταλήγουν σε μια μεγαλοπρεπή έπαυλη, όπου διαπιστώνει ότι συμμετέχει σε ένα μασκοφορεμένο σκοτεινό μυστήριο ερωτικών παιχνιδιών. Διψασμένοι ευγενείς, πολιτικοί και στρατιωτικοί από διάφορα κράτη της Ευρώπης έχουν ανακαλύψει μια περίεργη ουσία η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλα υποχείρια. Αλλά πριν μάθει τι ακριβώς γυρεύει ο Ρότζερ σ' αυτή την έπαυλη, η Miss Temple, γίνεται αντιληπτή και στην προσπάθεια διαφυγής της σκοτώνει έναν φρουρό μπήγοντας το μολύβι της στο λαιμό του. Ο Cardinal Chang, ένα κακοποιός και εκτελεστής με μειωμένη όραση και ο Dr Abelard Svenson, ένας χειρουργός, τη βοηθούν και εμπλέκονται στην ιστορία έχοντας τον ίδιο κοινό εχθρό.

Η υπερνουβέλα αυτή διαβάζεται σαν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, γεμάτο μυστήριο, βικτωριανό ρομάντζο και μια δόση γοτθικού τρόμου. Οι περιγραφές είναι λεπτομερείς και ως ένα σημείο υπερβολικές. Η πλοκή εκτυλίσσεται μέσω εναλασσόμενων κεφαλαίων. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη και τα γεγονότα περιγράφονται από την οπτική γωνία και των τριών βασικών χαρακτήρων. Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, όπου κυρίαρχα στοιχεία είναι ο κίνδυνος, ο τρόμος και η αγωνία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/15/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νάγια Δαλακούρα

Η Νάγια Δαλακούρα, με αφορμή το βιβλίο της «Το λιμάνι των χαμένων γυναικών» (εκδόσεις Κλειδάριθμος), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
12.05.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ