Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

Ο ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

07.10.2016
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΠΙΤΕΡ ΠΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Αύγουστος Κορτώ
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-821-5
Σελίδες
600
                                         Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ εναντίον του μικρούλη Πίτερ Παν

Σε ένα ορφανοτροφείο της Βουλγαρίας ζούσε ένα μικρό παιδί. Τα παιδιά τον κορόιδευαν για το μπόι του. Ώσπου μια ελληνική οικογένεια με τρία παιδιά αποφασίζει να τον υιοθετήσει. Μετά την υιοθέτησή του, το ορφανοτροφείο καίγεται ολοσχερώς, ενώ τα παιδιά, που κορόιδευαν το αγόρι, έχουν εξαφανιστεί. Τα επόμενα χρόνια το μικρό αγόρι ζει στη νότια Ελλάδα με την καινούρια του οικογένεια. Ώσπου και πάλι το σπίτι καταστρέφεται από φωτιά και εντός του βρίσκονται απανθρακωμένοι οι γονείς και τα τρία από τα τέσσερα παιδιά. Το υιοθετημένο αγόρι έχει εξαφανιστεί.

Κάπου κοντά στο σήμερα ο Ντέιβ Γκάρνεϊ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Τζακ Χάρντγουικ, πρώην αστυνομικό. Ο Τζακ ζητά τη συνδρομή του Ντέιβ. Μια γυναίκα, η Κέι Σπόλτερ, έχει καταδικαστεί για τον φόνο του συζύγου της, ανερχόμενου πολιτικού και αρκετά πλούσιου. Ο Τζακ είναι βέβαιος ότι όλη η υπόθεση είναι σκευωρία. Ο Ντέιβ, νιώθοντας κατά τι υπαίτιος για την απομάκρυνση του Τζακ από το Σώμα, θα συναινέσει στο να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ αρχίζει την έρευνα, μελετώντας κάθε πρακτικό της δίκης. Στη συνέχεια συναντά την Κέι Σπόλτερ και κάποιους μάρτυρες. Όταν όμως επισκέπτεται τον τόπο της δολοφονίας, αντιλαμβάνεται ότι ο φόνος δεν διαπράχθηκε από το σημείο που καθόρισε η αστυνομία. Μπαίνοντας όλο και πιο βαθιά στο επίκεντρο της υπόθεσης, ο Ντέιβ θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν ψυχρό εκτελεστή που ακούει στο όνομα Πίτερ Παν, ο οποίος έχει το προσωνύμιο του γνωστού παιδικού ήρωα καθότι το ύψος και το πρόσωπό του έχουν παραμείνει παιδικά. Και καθώς θα επιχειρήσει να τον κυνηγήσει, ο Πίτερ Παν θα βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά του.

Το τέταρτο βιβλίο και μπεστ σέλερ του John Verdon, με πρωταγωνιστή τον συνταξιούχο επιθεωρητή Ντέιβ Γκάρνεϊ, είναι ένα ακόμα εξαίρετο αστυνομικό θρίλερ. Γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, με γλώσσα ρέουσα, ο συγγραφέας διαμορφώνει μια ατμόσφαιρα σκοτεινή και η πλοκή είναι τόσο σφιχτή, που δημιουργεί στον αναγνώστη συνθήκες ασφυξίας, εντείνοντας την αγωνία σελίδα τη σελίδα. Οι διάλογοι του κειμένου είναι λιτοί, προωθώντας την εξέλιξη της ιστορίας, προσδίδοντας ακόμα περισσότερο ρεαλισμό στους χαρακτήρες της υπόθεσης.

Και σ’ αυτό το μυθιστόρημα, όπως και στα προηγούμενα, ο Γκάρνεϊ δεν στέκεται τόσο στο μυστήριο της πλοκής και στην εξιχνίαση της δολοφονίας, αλλά βασικά επικεντρώνεται σ’ ένα παιχνίδι γάτας-ποντικού, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται μεταξύ του Γκάρνεϊ και του Πίτερ Παν. Η ταυτότητα του ανθρώπου που προσέλαβε τον Πίτερ Παν, που αποκαλύπτεται προς το τέλος του βιβλίου, αποτελεί ένα θελκτικό, για τον αναγνώστη, μυστήριο της πλοκής.

Ο Verdon έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τη συγκεκριμένη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και δικαίως, αφού καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον αναγνώστη σε μια δίνη όπου οι συνέπειες μοιάζουν αναπόφευκτες. Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο.

Στις ΗΠΑ έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο του Verdon με πρωταγωνιστή τον Ντέιβ Γκάρνεϊ που φέρει τον τίτλο “Wolf lake”.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ