Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

19.06.2016
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ουρανία Τουτουντζή
Κατηγορία
ISBN
978-960-605-001-5
Σελίδες
424
                                                  Το κυνήγι της Φρίντα

Η σειρά των Nicci French είναι, κατά την άποψή μου, μία από τις καλύτερες αστυνομικές σειρές, το έχω γράψει πολλάκις. Δεν είναι μόνο η αστυνομική πλοκή που είναι εξαιρετική, αλλά και τα ψυχογραφήματα των χαρακτήρων είναι πλούσια και ρεαλιστικά, που σε συνδυασμό και με τη γραφή κάνουν τη σειρά που ξεκίνησε πολύ δυνατά με το «Blue Monday» να είναι από τις ευπώλητες στην Ελλάδα και τις πιο αξιόλογες για τους λάτρεις και μη του συγκεκριμένου είδους.

Μετά τη «Σημαδεμένη Πέμπτη» έρχεται το νέο βιβλίο με τον τίτλο «Οργισμένη Παρασκευή» να φέρει την πρωταγωνίστρια Φρίντα Κλάιν σε πολύ δύσκολη θέση. Ένα πτώμα ξεβράζεται στον Τάμεση. Στο χέρι του φορά ένα νοσοκομειακό βραχιολάκι που γράφει πάνω «Φρίντα Κλάιν». Η ταυτότητα του νεκρού αποκαλύπτεται: είναι ο Σάντι, ο πρώην αγαπημένος της Φρίντα. Η αστυνομία αναζητά τη Φρίντα, τη βρίσκει, την ανακρίνει και τη θεωρεί ύποπτη για τον φόνο του πρώην αγαπημένου της.

Καθώς η Φρίντα σκέφτεται το παρελθόν της με τον Σάντι και το τι μπορεί να συνέβη, ο κλοιός γύρω της στενεύει, οι επιθεωρητές της αστυνομίας θέλουν να τη φυλακίσουν ως ένοχη και η Φρίντα ασφυκτιά σε ένα πολλαπλό αδιέξοδο. Τότε αποφασίζει να το σκάσει.

Περιπλανώμενη σε περιοχές που αγνοούσε και συναναστρεφόμενη με ανθρώπους που είναι μακριά από τον δικό της κοινωνικό κύκλο, η Φρίντα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της, να βάλει στην άκρη τη λύπη της για τον Σάντι, και βήμα το βήμα να βρει ποιος σκότωσε τον Σάντι και θέλησε να την παγιδέψει. Κι ενώ η αστυνομία την κυνηγά, θεωρώντας σίγουρη την ενοχή της Φρίντα μετά τη φυγή της, η Φρίντα μπαίνει σε ένα επικίνδυνο σκηνικό με τον δολοφόνο να βρίσκεται πιο κοντά της απ’ όσο η ίδια πιστεύει…

Το αστυνομικό μυθιστόρημα των Nicci French, πέμπτο κατά σειρά με πρωταγωνίστρια την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν, ακολουθεί, όπως είναι λογικό, τη συνταγή και το ύφος των προηγούμενων βιβλίων. Γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, δομημένο σε κεφάλαια εν είδει σκηνών, οι Nicci French εισχωρούν ακόμα πιο βαθιά στις ψυχές των χαρακτήρων τους, προσφέροντας στους αναγνώστες μια ρεαλιστική οπτική στα σκοτεινά σημεία της ψυχής των ηρώων.

Μολονότι από άποψη πλοκής το συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς το θεωρώ υποδεέστερο από τα υπόλοιπα, ωστόσο εξακολουθεί να διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν από τα καλύτερα βιβλία μεταφρασμένης αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ