Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΗΣΥΧΟ

10.06.2016
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΗΣΥΧΟ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γιώργος Μπαρουξής
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-577-1
Σελίδες
557
                                                      Έγκλημα από το παρελθόν

Στο τρίτο βιβλίο της πολύ επιτυχημένης σειράς του John Verdon με τον εξαίρετο τίτλο «Άσε το διάβολο ήσυχο», ο συνταξιούχος αστυνομικός Ντέιβ Γκάρνεϊ επιστρέφει για να λύσει μια υπόθεση με μια σειρά φόνων που συνέβησαν δέκα χρόνια παλιότερα.

Μια δημοσιογράφος που πριν από χρόνια είχε γράψει ένα εγκωμιαστικό άρθρο για τον Ντέιβ Γκάρνεϊ προσδίδοντάς του φήμη και αναγνώριση, παίρνει τηλέφωνο τον Ντέιβ και του ζητάει να βοηθήσει την κόρη της, Κιμ, η οποία ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για το φαινόμενο του Καλού Ποιμένα, ο οποίος σκότωνε πλούσιους ανθρώπους μέσα στο αυτοκίνητό τους, στέλνοντας ένα μανιφέστο στα ΜΜΕ εναντίον τραπεζιτών, χρηματιστών και κάθε είδους πλούσιου και δεν συνελήφθη ποτέ. Ο Ντέιβ, που δεν μπορεί ακόμα να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή και την ηρεμία της εξοχής, αποφασίζει να βοηθήσει τη νεαρή Κιμ.

Πηγαίνει σε κάποιες συναντήσεις με τους συγγενείς των θυμάτων, συμβουλεύει την Κιμ για το πώς να χειριστεί την όλη κατάσταση, προσπαθώντας ωστόσο να κρατήσει τον εαυτό του μακριά από τα φώτα της τηλεόρασης. Όμως μια νέα σειρά φόνων των συγγενών των θυμάτων θα οδηγήσει τον Γκάρνεϊ και την αστυνομία στη διαπίστωση ότι ο Καλός Ποιμένας ανέλαβε δράση ξανά. Ο Ντέιβ όσο κι αν προσπαθεί να κρατήσει κάποια απόσταση από την υπόθεση, τελικά καθώς περνούν οι ημέρες θα βρεθεί στο στόχαστρο του Καλού Ποιμένα, βάζοντας σε κίνδυνο και την ίδια του την οικογένεια.

Και στο τρίτο βιβλίο του John Verdon γίνεται μια εξαιρετική σκιαγράφηση του χαρακτήρα του Ντέιβ Γκάρνεϊ. Ο Verdon βάζει τον πρωταγωνιστή του να υφίσταται ένα ανελέητο κυνηγητό από τον Καλό Ποιμένα, όπως η γάτα με το ποντίκι, με τα περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά καθώς εξελίσσεται η υπόθεση. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη, ενώ η δομή και σ’ αυτό το βιβλίο είναι χωρισμένη σε κεφάλαια με τίτλους.

Και εδώ το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα του τρόπου που έγιναν οι φόνοι τίθεται σε δεύτερο επίπεδο, καθώς η πλοκή περνά σε πρώτο πλάνο και ξετυλίγεται σαν κουβάρι με μπλεγμένες κλωστές. Ο συγγραφέας τοποθετεί προσεκτικά τους χαρακτήρες της ιστορίας, αλλά και τους διαλόγους, ώστε να επιτύχει δύο πράγματα: τη στοιχειοθέτηση των προσώπων και την εξέλιξη της υπόθεσης. Και είναι γεγονός πως επιτυγχάνει και τα δύο σε πολύ καλό βαθμό, δίνοντας στο αναγνωστικό ένα καθ’ όλα απολαυστικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ