Έχουμε διαβάσει 2974 βιβλία

ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ

20.05.2016
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γιώργος Μπαρουξής
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-502-3
Σελίδες
687
                                      Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ επιστρέφει για άλλη μια δύσκολη υπόθεση

Μετά το πολύ επιτυχημένο συγγραφικό ντεμπούτο του John Verdon στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, με το βιβλίο «Σκέψου έναν αριθμό», ο Verdon παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα με τον θελκτικό τίτλο «Κράτα τα μάτια σου κλειστά».

Η Τζίλιαν Πέρι, γόνος πλούσιας οικογενείας και με την ικανότητα να καταστρέφει ανθρώπους, παντρεύεται τον διάσημο ψυχίατρο Σκοτ Άστον. Κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης η Τζίλιαν μπαίνει στο σπιτάκι του κηπουρού Έκτωρ Φλόρες. Λίγη ώρα μετά ο Σκοτ την αναζητά. Όταν χτυπά την πόρτα του μικρού σπιτιού δεν παίρνει απάντηση. Καταφέρνει να μπει μέσα και βρίσκει την Τζίλιαν αποκεφαλισμένη, ενώ ο Έκτωρ έχει εξαφανιστεί. Όλα δείχνουν ότι ο Έκτωρ είναι ο δολοφόνος. Όμως οι ημέρες περνούν και ο Έκτωρ δεν έχει ανακαλυφθεί.

Τότε η μητέρα της Τζίλιαν Πέρι αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του Ντέιβ Γκάρνεϊ, του συνταξιούχου αστυνομικού με τις περισσότερες διαλευκάνσεις στο ιστορικό του από οποιονδήποτε άλλο αστυνομικό της Νέας Υόρκης. Ο Ντέιβ, μολονότι έχει περάσει μερικούς μήνες ησυχίας μετά την υπόθεση Μέλερι, μπαίνει κατευθείαν στην υπόθεση, αφού η γαλήνη και η νηνεμία δεν του ταιριάζουν. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι η υπόθεση της Τζίλιαν Πέρι είναι πολύ πιο περίπλοκη και ίσως ο δράστης να μην είναι αυτός που όλοι αναζητούν. Όμως κυνηγώντας τη λύση ο Ντέιβ θα μπλεχτεί σ’ έναν κυκεώνα μυστικών που θα θέσουν σε κίνδυνο και τον ίδιο.

Όπως και στο πρώτο βιβλίο, έτσι και στο «Κράτα τα μάτια σου κλειστά» ο Verdon ξεκινάει το μυθιστόρημά του με έναν σύντομο πρόλογο από την οπτική του δράστη. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, ενώ η δομή είναι χωρισμένη σε τιτλοφορούμενα κεφάλαια. Η γλώσσα είναι απλή και κατανοητή και οι διάλογοι προσδίδουν περισσότερο ρεαλισμό στους χαρακτήρες.

Το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα του συγγραφέα να κρύψει τον δράστη μπροστά στα μάτια του αναγνώστη είναι μια ενδιαφέρουσα τεχνική, αφού ακόμα κι αν ο αναγνώστης αντιληφθεί την ταυτότητα του δολοφόνου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει τον τρόπο που ενήργησε. Επίσης, ο Verdon στοιχειοθετεί πολύ προσεκτικά και άρτια την πλοκή, ενώ είναι γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής του, ο Ντέιβ Γκάρνεϊ, είναι ένας χαρακτήρας άκρως πειστικός, που αποτυπώνεται στο μυαλό του αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ