Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ

13.05.2016
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Romain Puertolas
Μετάφραση
Αύγουστος Κορτώ
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-6374-6
Σελίδες
285
«Θα το αποδείκνυε σ’ όλο τον κόσμο ότι μπορείς να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι ακόμα κι όταν έχεις καταπιεί ένα ολόκληρο σύννεφο, και η ίδια θα γινόταν η πρώτη ζαχαροπλάστρια-αστροναύτης», σελ. 39

Ο Ρομαιν Πουερτολάς έγινε διάσημος απ’ το πρώτο του μυθιστόρημα «Το απίστευτο ταξίδι του φακίρη που παγιδεύτηκε σε μια ντουλάπα ΙΚΕΑ», ένα μυθιστόρημα πρωτότυπο, εκκεντρικό και συνάμα κωμικό. Στα ίδια ακριβώς βήματα κινείται και στο δεύτερο μυθιστόρημά του «Το κοριτσάκι που είχε καταπιεί ένα σύννεφο μεγάλο σαν τον πύργο του Άιφελ». Μόνο που στο μυθιστόρημά του αυτό, όπως θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες, η αλήθεια που αποκαλύπτει ο αφηγητής της ιστορίας στο τέλος προκαλεί πάρα πολύ έντονα συναισθήματα και προβάλλει μια ανθρώπινη πλευρά αντιμετώπισης των καταστάσεων που εκλείπει κατά την πλειοψηφία από τη σύγχρονη κοινωνία της ύλης. Ο συγγραφέας μέσω της ιστορίας του, που όσο πιο πολύ εκκεντρική και μυθοπλαστική προσπαθεί να την παρουσιάσει τόσο πιο ανθρώπινη και ρεαλιστική γίνεται, επιτυγχάνει να γίνει η ιστορία του και δική μας. Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν είναι πια και δικά μας πρόσωπα, η χαρά τους γίνεται χαρά μας και η λύπη τους λύπη μας.

Ο αναγνώστης δεν μπορεί να υποψιαστεί τη φύση του μυθιστορήματος από τον εκκεντρικό και μακροσκελή τίτλο. Ο αφηγητής της ιστορίας βρίσκεται σε ένα κουρείο –όχι τυχαία στο συγκεκριμένο κουρείο– και αποφασίζει να διηγηθεί την ιστορία μιας Γαλλίδας ταχυδρόμου, της Προβιντάνς Ντυπουά, που δεν τη σταματάει τίποτα αρκεί να μπορέσει να ταξιδέψει μέχρι το Μαρόκο, όπου βρίσκεται ένα άρρωστο κοριτσάκι, η Ζαερά, το οποίο είχε γνωρίσει στη διάρκεια των διακοπών της στο Μαρακές και το οποίο από τότε επισκέπτεται συχνά, καθώς έχει ανάγκη από την παρουσία της λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Αυτή τη φορά όμως στο προγραμματισμένο ταξίδι της για την Αφρική η Προβιντάνς θα αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει να φτάσει κοντά στην αγαπημένη της Ζαερά που με τόση λαχτάρα και ανυπομονησία την περιμένει;

Η ιστορία ξεδιπλώνεται σταδιακά, γεμάτη εκπλήξεις για τον αναγνώστη τον οποίο εισάγει στον φανταστικό και σουρεαλιστικό κόσμο της αφήγησής του προσφέροντάς του στιγμές έντονης αγωνίας και περιπέτειας, αλλά ταυτόχρονα και έντονων συναισθημάτων χαρμολύπης.

Το πηγαίο χιούμορ και η γρήγορη εναλλαγή σκηνικών και συναισθημάτων χαρακτηρίζουν την ευφάνταστη αυτή και διασκεδαστική ιστορία που κρύβει όμως μεγάλες δόσεις αλήθειας. Ο αφηγητής θα επιλέξει τελικά τα καλά ψέματα ή τις κακές αλήθειες; Ο συγγραφέας καλεί τους αναγνώστες να ταξιδέψουν μαζί του στο απίστευτο και πρωτότυπο ταξίδι μιας ωραίας Παριζιάνας για την Αφρική, όπου την περιμένει με λαχτάρα το κοριτσάκι που είχε καταπιεί ένα σύννεφο μεγάλο σαν τον πύργο του Άιφελ. Καλό σας ταξίδι!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ