Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

05.03.2016
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Sascha Arango
Μετάφραση
Τάνια Σταύρου
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-1438-6
Σελίδες
344
Η πίστη στην ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια προκατάληψη δύσκολα διαψεύσιμη. Οι σποραδικές πράξεις καλοσύνης μήπως δεν είναι τίποτα άλλο παρά σύντομες εκλάμψεις ενός ανθρώπου με μια έμφυτη μοχθηρότητα; Τι μπορεί να είναι πιο τρομακτικό από το να αποκαλυφθούν τα ψέματα πάνω στα οποία έχει χτίσει τη ζωή του ένας άνθρωπος…

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εικόνα ενός επιτυχημένου συγγραφέα, με ένα όμορφο σπίτι, έναν πιστό σκύλο και μιαν αφοσιωμένη σύζυγο; Αυτό που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί είναι ότι αυτή η εικόνα λειτουργεί ως ένα εύθραυστο προσωπείο. Πώς γίνεται ο ήρωας του παρόντος μυθιστορήματος να μην έχει γράψει ούτε μια λέξη στη ζωή του και παρ’ όλα αυτά να είναι διάσημος για τα μυθιστορήματά του; Φαίνεται ότι έχει τα πάντα, φήμη, πλούτο, μια πιστή σύζυγο και πολύ καλές σχέσεις με όλους, αλλά ξαφνικά ένα συμβάν αλλάζει τα πάντα… και απειλητικά φέρνει στο παρόν μυστικά του παρελθόντος που θα καθορίσουν το παρόν και το μέλλον του ήρωα.

Οι αναγνώστες γνωρίζουν τον Χένρι Χάιντεν τη στιγμή που η ερωμένη του, Μπέτυ, του αποκαλύπτει κάποια δυσάρεστα νέα που αφορούν τη σχέση τους. Όπως γρήγορα θα διαπιστώσουν οι αναγνώστες, ο Χένρι Χάιντεν είναι ένας άνθρωπος ανάξιος οποιασδήποτε εμπιστοσύνης. Η δυναμική του βιβλίου «Η αλήθεια και άλλα ψέματα» αναλύεται στη δραματική ειρωνεία του αναγνώστη ο οποίος γνωρίζει καλά την αληθινή φύση του Χένρι Χάιντεν –τις σκέψεις του και τα μυστικά του– σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες του βιβλίου που αγνοούν την αλήθεια. Παρ’ όλα αυτά όλοι όσοι συναναστρέφονται μαζί του –μέχρι και ο ερασιτέχνης ντεντέκτιβ– συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν είναι σωστό στον χαρακτήρα του Χένρι Χάιντεν, αλλά δεν μπορούν να καθορίσουν τι είναι αυτό. Άραγε θα φτάσουν ποτέ στην πλήρη αποκάλυψη;

Ο συγγραφέας, Σάσα Αράνγκο –ένας από τους πλέον επιτυχημένους σεναριογράφους της Γερμανίας– συνθέτει το πρώτο του μυθιστόρημα δημιουργώντας χαρακτήρες και σκηνές που χαρίζουν στον αναγνώστη την απόλαυση της φυσικής εξέλιξης των γεγονότων που διαδραματίζονται, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι στη ροή της ιστορίας. Η αφήγηση είναι καθηλωτική, οι χαρακτήρες ανθρώπινοι, με τις προσδοκίες τους, τις αδυναμίες τους, τις αποτυχίες τους και τα έντονα συναισθήματά τους. Ο αναγνώστης βυθίζεται στη ροή της ιστορίας και στην αποκαλυπτική ζωή του Χένρι Χάιντεν ακολουθώντας τον στο ταξίδι της τελικής πτώσης του. Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα με απροσδόκητες εξελίξεις. Συχνά χρησιμοποιεί τη διακωμώδηση σε σημεία που αποκαλύπτεται η ανθρώπινη ανηθικότητα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ