Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ

27.01.2016
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Συγγραφέας
Charlotte Link
Μετάφραση
Ηλιάνα Αγγελή
Κατηγορία
ISBN
978-960-461-686-2
Σελίδες
544
Τι μπορεί να συμβεί σε μια απαγωγή όταν ο απαγωγέας εξαφανίζεται;

Η Charlotte Link είναι μια από τις πιο επιτυχημένες Γερμανίδες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων με πολλά διεθνή μπεστ σέλερ. Μόνο στη Γερμανία έχουν πωληθεί περισσότερα από 24 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κάποια έχουν μεταφερθεί και στην τηλεόραση με επιτυχία.

Το βιβλίο της Charlotte Link με τον εξαίρετο τίτλο «Η κοιλάδα της αλεπούς» κατέκτησε την κορυφή των ευπώλητων του περιοδικού Der Spiegel. Η Βανέσα και ο Μάθιου, γυρνώντας από μια επίσκεψη στη μητέρα της Βανέσα, σταματούν σ’ έναν χώρο στάθμευσης της επαρχιακής οδού. Ο Μάθιου πηγαίνει μια βόλτα τον σκύλο τους. Όταν γυρίζει, η Βανέσα λείπει. Ψάχνει περιμετρικά, αλλά δεν μπορεί να βρει ίχνος της.

Όσο η Βανέσα περιμένει να γυρίσει ο Μάθιου με τον σκύλο τους, βλέπει ένα βαν να σταματάει στον χώρο στάθμευσης. Λίγες στιγμές μετά ένας άντρας την απάγει. Χωρίς να έχει δει την κατεύθυνση ή τα χαρακτηριστικά του απαγωγέα της, η Βανέσα οδηγείται σε μια σπηλιά στην κοιλάδα της αλεπούς. Εκεί την αφήνει ο απαγωγέας κλεισμένη σ’ ένα κιβώτιο με λίγες προμήθειες και της λέει ότι θα επιστρέψει σύντομα.

Λίγες ώρες αργότερα ο απαγωγέας φυλακίζεται για ένα άλλο αδίκημα. Δεν μπορεί να μαρτυρήσει την απαγωγή της Βανέσα. Κι έτσι περνάει κάποια χρόνια στη φυλακή. Μόνο που, όταν αποφυλακίζεται, μια σειρά από περίεργα γεγονότα που αφορούν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος αρχίζουν να συμβαίνουν. Και ο ίδιος αρχίζει να αναρωτιέται μήπως η Βανέσα κατάφερε να αποδράσει…

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Charlotte Link είναι γραμμένο κατά βάση σε τριτοπρόσωπη αφήγηση κι ένα μικρότερο κομμάτι σε πρωτοπρόσωπη. Μια τεχνική διαφορά που διαφοροποιεί το βιβλίο της Link από τις συνήθεις τεχνικές των αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η συγγραφέας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, παίρνοντας τρόπον τινά μέρος στην πλοκή, μέσα από μια κοπέλα που θα διαδραματίσει ρόλο στα γεγονότα.

Η πλοκή είναι σφιχτή χωρίς να μπορεί ο αναγνώστης να υποψιαστεί το τι συμβαίνει, καθώς στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν ψάχνουμε απλώς έναν δολοφόνο, αλλά τους δράστες σε διάφορα περιστατικά και τον τρόπο σύνδεσής τους. Οι χαρακτήρες είναι πολύ πειστικοί και ρεαλιστικοί, ενώ η δομή του βιβλίου είναι σε κεφάλαια.

Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα την εμπορική επιτυχία που έχει κάνει στο εξωτερικό.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ