Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

22.01.2016
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Εκδοτικός Οίκος
MAMAYA
Συγγραφέας
Chris Ewan
Μετάφραση
Χριστίνα Μανιά
Κατηγορία
ISBN
978-618-82121-1-4
Σελίδες
352
Μια απολαυστική αστυνομική ιστορία
 
Οι περισσότεροι συγγραφείς, αν όχι όλοι, γράφουν πατώντας πάνω στις προσωπικές τους εμπειρίες, μεταπλάθοντας τα δικά τους βιώματα, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Πώς, όμως, θα σας φαινόταν αν ένας συγγραφέας έγραφε αστυνομικά μυθιστορήματα, ζώντας ο ίδιος ως κλέφτης;

Αυτό ακριβώς κάνει ο ήρωας του Κρις Γιούαν. Ο Τσάρλι Χάουαρντ είναι ένας συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών με υποθέσεις στις οποίες ο ίδιος έχει πάρει μέρος. Τώρα βρίσκεται στο Άμστερνταμ προσπαθώντας να γράψει το επόμενο μυθιστόρημά του. Εκεί τον συναντά ένας Αμερικανός ζητώντας του να κλέψει δυο γύψινα πιθηκάκια από δύο σπίτια. Το εγχείρημα είναι εύκολο, αφού οι κάτοικοι των δύο σπιτιών θα βρίσκονται σε δείπνο με τον Αμερικανό την ώρα που ο Τσάρλι θα μπει να κλέψει τα πιθηκάκια. Ο Τσάρλι διστάζει, όμως τελικά αποφασίζει να το κάνει.

Οριακά μέσα στο χρονικό περιθώριο ο Τσάρλι προλαβαίνει και παίρνει τα δυο πιθηκάκια. Πηγαίνοντας να συναντήσει τον Αμερικανό στο διαμέρισμά του τον βρίσκει σε κωματώδη κατάσταση στο μπάνιο. Λίγο αργότερα ο Αμερικανός πεθαίνει και η αστυνομία βρίσκεται στην πόρτα του Τσάρλι, θεωρώντας τον ύποπτο για τη δολοφονία του Αμερικανού.

Κι ενώ η υπόθεση περιπλέκεται, ο Τσάρλι αφήνεται ελεύθερος από την αστυνομία. Με τη συνδρομή ενός απατεώνα δικηγόρου, αλλά και μιας γυναίκας, που ήταν φίλη του Αμερικανού, θα προσπαθήσει να εξιχνιάσει την υπόθεση, που έχει τις βάσεις της αρκετά χρόνια νωρίτερα. Όλα μοιάζουν δυσεπίλυτα, ενώ άλλο ένα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στη ζωή του Τσάρλι: πώς στο καλό θα λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα στην πλοκή που υπάρχει στο μυθιστόρημα που γράφει;

«Ο οδηγός του καλού κλέφτη στο Άμστερνταμ» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα σπιρτόζικο, έξυπνο, χιουμοριστικό. Η αφήγηση είναι πρωτοπρόσωπη, καθιστώντας το πιο ρεαλιστικό και άμεσο προς τον αναγνώστη. Η ροή είναι γρήγορη, χωρίς φιοριτούρες που θα δημιουργούσαν σκαμπανεβάσματα στην ανάγνωση, με μια διαρκή αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας. Το χιούμορ είναι απολαυστικό καθ’ όλη την έκταση του κειμένου, δίνοντας ένα ευχάριστο και πιο ανάλαφρο κλίμα.

Μια απολαυστική αστυνομική ιστορία, που δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια. Ανυπομονώντας για το επόμενο βιβλίο της σειράς.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ