Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

Ο ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

13.01.2016
Συντάκτης: Βασιλική Χρίστη
email
Ο ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Αντώνης Καλοκύρης
Κατηγορία
ISBN
978-960-03-5992-3
Σελίδες
352
Η Ρόζαλιν, ο άντρας της και τα τέσσερα παιδιά τους –δυο γιοι, δυο κόρες– ζουν στο Αρντίβιν, στην κομητεία Κλερ. Ο Νταν ανακοινώνει ξαφνικά πως θέλει να γίνει ιερέας και η μητέρα του πέφτει να πεθάνει. Η μικρή Χάνα πηγαίνει στο φαρμακείο του θείου Μπαρτ – ο παππούς Κόινσιγκαν ήταν ιδιοκτήτης του Φαρμακείου (1980). Ο Νταν στη Νέα Υόρκη με την Ίζαμπελ, ύστερα ένα Σαββατοκύριακο με τον Μπίλι (1991). Η Κονστάνς στην αίθουσα αναμονής ενός δημόσιου νοσοκομείου, όπου η διπλανή της διαγιγνώσκεται με καρκίνο στη μήτρα (1997). Ο Έμετ στο Μαλί με την Άλις και η ιστορία του σκύλου (2002).

2005. Η Ρόζαλιν γερνά, μόνη, στο σπίτι στο Αρντίβιν. Τα Χριστούγεννα, που θα είναι για πρώτη φορά όλοι μαζί έπειτα από πολύ καιρό, πλησιάζουν και έχει αποφασίσει να κάνει στα παιδιά της μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Όλοι μαζί στο εορταστικό τραπέζι: ο Έμετ που έχει επιστρέψει προσωρινά στο Δουβλίνο και έφερε και τη Χάνα, που μόλις έκανε ένα μωρό και πίνει μάλλον παραπάνω απ΄ό,τι πρέπει. Η Κονστάνς, που τα φροντίζει όλα, με τον κτηματομεσίτη Ντέσι και δύο από τα τρία παιδιά τους. Ο Νταν που ήρθε από το Τορόντο. Τίποτα το ιδιαίτερο δεν συμβαίνει, αμηχανία, εκνευρισμός μετά την ανακοίνωση της Ρόζαλιν, που βγαίνει για τη συνηθισμένη της βόλτα μετά το γεύμα. Η Ρόζαλιν που δεν ικανοποιείται με τίποτα που της δίνουν τα παιδιά της – όμως αυτά νομίζουν πως παραείναι απαιτητική μαζί τους. Η Ρόζαλιν που διάλεξε, από τους τόσους μνηστήρες, τον Πατ Μάντιγκαν, ο οποίος της γνώρισε τον χορταριασμένο δρόμο. Όμως εκείνος είναι νεκρός. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, γινόταν όλο και πιο σιωπηλός.

Κι όλ’ αυτά σε ένα τοπίο όπως αυτό της Ιρλανδίας, όπου η φύση και οι άνθρωποι συνταιριάζονται, γίνονται φως και απροσπέλαστο σκοτάδι, μέχρι που ασυνήθιστες ομάδες διάσωσης εντοπίζουν τους χαμένους σε μισογκρεμισμένα αγροτόσπιτα μια νύχτα σαν κι αυτή.

Η βραβευμένη με Booker («Η συγκέντρωση», Καστανιώτης 2007) Ιρλανδή συγγραφέας Ανν Ένραϊτ (γεν. 1962) επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα για την οικογένεια, τα παιδιά, τη μητέρα, αυτό που γινόμαστε ή που είμαστε τελικά. Για την αρρώστια, τον θάνατο, τα γηρατειά, τα μεγάλα ιδανικά-τη σωτηρία του (τρίτου) κόσμου, την αγάπη, τον έρωτα, την ψυχρότητα μιας καρδιάς και τη θερμότητα μιας εστίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ