Έχουμε διαβάσει 2920 βιβλία

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

13.12.2015
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Φωτεινή Ζερβού
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-6106-3
Σελίδες
313

Ο Μονταλμπάνο σε μια ακόμα υπόθεση

Σκέφτομαι κοιτώντας τη λευκή σελίδα τι άλλο μπορώ πλέον να γράφω για τον Αντρέα Καμιλλέρι και τον ήρωά του, τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο. Αγαπημένος συγγραφέας, αγαπημένος χαρακτήρας. Και το «Μια φωνή τη νύχτα» είναι ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο.

Οι εισπράξεις ενός σούπερ μάρκετ κάνουν φτερά. Ο Μονταλμπάνο συναντά τον διευθυντή για να του πάρει κατάθεση. Η συζήτηση οδηγεί στη σύγκρουση των δύο αντρών με τον διευθυντή να φωνάζει ότι τον κατηγορούν χωρίς να φταίει. Ο Μονταλμπάνο καταλαβαίνει ότι κάτι ύποπτο βρίσκεται πίσω από τη ληστεία. Λίγο αργότερα ο διευθυντής αυτοκτονεί.

Προσπαθώντας να βρει τον άνθρωπο της ιδιωτικής ασφάλειας που είχε υπηρεσία στο διπλανό κτίριο την ώρα περίπου της ληστείας, ο Μονταλμπάνο ανακαλύπτει μια αποτρόπαια δολοφονία. Παράλληλα, ένα τηλεοπτικό κανάλι επιτίθεται στον Μονταλμπάνο για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μονταλμπάνο έρχεται σε σύγκρουση με τον γιο ενός σημαίνοντος πολιτικού. Καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται ότι θα λυθεί με τη γνωστή πολιτική οδό, ο γιος εμφανίζεται στο τμήμα για να δηλώσει τη δολοφονία της αρραβωνιαστικιάς του. Δυο δύσκολες υποθέσεις για τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει και οι αντοχές του –κυρίως στη ρηχότητα των άλλων– έχουν μειωθεί.

Για μια ακόμα φορά ο Καμιλλέρι μας παρουσιάζει μια εξαιρετική αστυνομική ιστορία με το χαρακτηριστικό του ύφος. Τριτοπρόσωπη αφήγηση, όπως άλλωστε κάνει σε όλα τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον Μονταλμπάνο, φτάνοντας ωστόσο στον αναγνώστη οι σκέψεις του κεντρικού ήρωα. Η καλτ σκιαγράφηση του επιθεωρητή με τον μοναδικό σαρκασμό του συγγραφέα είναι άκρως απολαυστικά στοιχεία της ανάγνωσης. Μια διαφορά που υπάρχει σε αυτό το βιβλίο είναι ότι ο Μονταλμπάνο δεν μπλέκει με καμία γυναίκα, κάτι που στα προηγούμενα βιβλία αποτελούσε την απαραίτητη γαρνιτούρα για ένα εξαίρετο αναγνωστικό έδεσμα. Όμως και πάλι η πλοκή και η εξέλιξη της ιστορίας είναι ιδιαίτερα, καθώς και η ξεχωριστή προσωπικότητα του επιθεωρητή, ώστε να προσφέρουν στον αναγνώστη λίγες ώρες εξαιρετικής αναγνωστικής απόλαυσης.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ