Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία

ΦΥΣΑΛΙΔΑ

19.03.2015
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΦΥΣΑΛΙΔΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γιώργος Στάμου
Κατηγορία
ISBN
978-960-461-615-2
Σελίδες
544

Game over

Μετά τα δύο βιβλία, «Παιχνίδι» και «Βόμβος», κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος με τίτλο «Φυσαλίδα» που ολοκληρώνει την τριλογία «Παιχνίδι» του Anders de la Motte. Όλα ξεκίνησαν μ’ ένα κινητό που βρήκε στο τρένο ο Χένρικ Πέτερσον ή αλλιώς ΧΠ. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο ΧΠ μπήκε στο Παιχνίδι φέροντας εις πέρας διάφορες αποστολές για να ικανοποιήσει το κοινό που τον έβλεπε μέσα από το Παιχνίδι, ώστε να γίνεται δημοφιλής και να βγάζει χρήματα. Όμως το Παιχνίδι ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νόμιζε ο ΧΠ.

Έχοντας ήδη έρθει σε σύγκρουση με κάποια κομμάτια του Παιχνιδιού, στο τρίτο μέρος ο ΧΠ θα βρεθεί ξανά κυνηγημένος, προσπαθώντας να αντιληφθεί την αφετηρία του Παιχνιδιού. Κι όμως κάθε φορά που πιστεύει ότι φτάνει στην αρχή, τόσο φαίνεται ότι το Παιχνίδι πηγαίνει πολύ πιο βαθιά, καθώς και μερικές δεκαετίες πιο πίσω. Ο ΧΠ με τη βοήθεια μιας μικρής ομάδας αντίστασης παλιών παικτών θα προσπαθήσει να τερματίσει το Παιχνίδι, πριν τερματιστεί ο ίδιος. Και οι πιθανότητες δεν φαίνονται υπέρ του.

Παράλληλα, η αδερφή του Ρεμπέκα, που προσωρινά έχει απομακρυνθεί από το αστυνομικό σώμα, θα βρει δουλειά ως φρουρός υψηλών προσώπων σε ιδιωτική εταιρεία. Όμως μια μικρή αποτυχία θα την οδηγήσει σε απόλυση. Τότε έρχεται στα χέρια της ο αριθμός μιας τραπεζικής θυρίδας για την οποία δεν γνωρίζει τίποτα. Μόλις την ανοίγει βρίσκει χρήματα, ένα όπλο και διαβατήρια πολλών κρατών με διαφορετικά ονόματα, σε όλα όμως τη φωτογραφία του πατέρα της. Με τη βοήθεια ενός παλιού φίλου και συνεργάτη του πατέρα της, θα προσπαθήσει να μάθει και να βρει την άκρη σ’ ένα παιχνίδι κατασκοπείας που πηγαίνει δεκαετίες πίσω. Κι όλα αυτά ενώ ο μικρός της αδερφός κινδυνεύει…

Η «Φυσαλίδα» ολοκληρώνει λοιπόν, την τριλογία «Παιχνίδι». Και στο τρίτο μέρος η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη, με γρήγορη ροή ενώ η κινηματογραφική δράση και η ταχύτητα της εναλλαγής των σκηνών προσδίδουν καταιγιστικό ρυθμό και αμείωτο ενδιαφέρον στην ανάγνωση.

Το τεχνολογικό θρίλερ του Anders de la Motte, στο εύρος και των τριών βιβλίων, παρουσιάζει μια πραγματικότητα που δεν απέχει καθόλου από τη σύγχρονη, ενώ παρουσιάζει εικόνες και πληροφορίες που λίγο-πολύ έχουμε σκεφτεί όλοι μας: μας παρακολουθούν, γνωρίζουν κάθε μας κίνηση, όσο πιο εξελιγμένη γίνεται η τεχνολογία τόσο μεγαλώνει η τρύπα της κλειδαρότρυπας. Και τελικά, όλη αυτή συλλογή πληροφοριών ποιους ευνοεί;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ