Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

29.11.2015
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ
Εκδοτικός Οίκος
BELL
Συγγραφέας
Stephen King
Μετάφραση
Γωγώ Αρβανίτη
Κατηγορία
ISBN
978-960-507-077-9
Σελίδες
190

Η ζωή ως συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου

Ο «βασιλιάς» γράφει μια νουβέλα, που θα μπορούσε να γίνει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, για τα πραγματικά μυστήρια της ζωής που ξεπερνούν τη συγγραφική φαντασία, δημιουργώντας μια ιστορία δραματική και ανεξήγητη σε μια μικρή παραλιακή πόλη των ΗΠΑ, την οποία αφηγούνται δεκαετίες αργότερα δύο ηλικιωμένοι δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας στη νεαρή μαθητευόμενη που έχουν «υπό την προστασία τους».

Δύο έφηβοι εντοπίζουν το πτώμα ενός άγνωστου άντρα σε μια ερημική παραλία, χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του αλλά και για το πώς βρέθηκε εκεί από το Κολοράντο όπου εργαζόταν και διέμενε με τη γυναίκα του και το παιδί του (το πώς εντοπίζεται τελικά η καταγωγή του αποτελεί ένα από το πιο έξυπνα στοιχεία σασπένς του βιβλίου). Έτσι οι δύο, τότε νέοι, δημοσιογράφοι δημοσιεύσουν παντού τη φωτογραφία του και αναζητούν τους συγγενείς του «παιδιού από το Κολοράντο». Το πώς εξελίχθηκε η έρευνά τους και ποια ιστορία κρύβεται στα γεγονότα που συνθέτουν την εξαφάνιση και το θάνατό του, ο αναγνώστης καλείται να το ανακαλύψει μαζί με τη νεαρή δημοσιογράφο που ακούει την αφήγηση και προσπαθεί επίσης να λύσει το μυστήριο.

Ο Κινγκ επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την ικανότητά του να φτιάχνει με υλικά από την καθημερινότητα, γοητευτικά, σκοτεινά «παραμύθια» και μάλιστα επειδή έχει γράψει περίπου τα πάντα, παραδίδει γενναιόδωρα με αυτή τη μικρή ιστορία μαθήματα προς τους άλλους συγγραφείς για το πώς γράφονται: και νομίζω αυτός είναι ο λόγος που περιόρισε την έκταση του βιβλίου σε νουβέλα, ενώ όπως είπα στην αρχή θα μπορούσε να γίνει ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα στο γνωστό στιλ του. Ο ίδιος βέβαια, στον επίλογο του βιβλίου, μιλάει για την έννοια του μυστηρίου, του ανεξήγητου, ως σκοπό της νουβέλας, και για το πόσο είναι απαραίτητο στη ζωή μας. Όπως και να ’χει, εγώ ως αναγνώστρια αγάπησα το παιδί από το Κολοράντο και συγκινήθηκα από την ιστορία του, ειδικά από εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη ζωή του να ξετυλίγεται ολοζώντανα μπροστά στα μάτια σου και αποτελούν ένα από τα μεγάλα ατού της γραφής του Κινγκ, ενώ απόλαυσα για μιαν ακόμα φορά τη συγγραφική του ευφυΐα: ακόμα και το λίγο από αυτόν, θα ήταν άθλος για ένα άλλον συγγραφέα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ