Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ

22.01.2015
facebook email
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Nicolas Barreau
Μετάφραση
Βασιλική Κνήτου
Κατηγορία
ISBN
978-960-16-5850-6
Σελίδες
368
Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο

Ερωτικά μπερδέματα

Υπάρχουν ιστορίες αγάπης τραγικές, περίπλοκες ή απαγορευμένες. Και υπάρχουν και αυτές που είναι απλά μπερδεμένες και ενίοτε αστείες. Μια τέτοια ιστορία αγάπης περιγράφει ο Νικολά Μπαρρό (γεν. 1980) και επιλέγει ως τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του το ρομαντικό Παρίσι.

Η Ορελί έχει πρόσφατα χάσει τον πατέρα της, ενώ παράλληλα υποφέρει από έναν απρόσμενο χωρισμό. Κάνοντας μια βόλτα σε ένα βιβλιοπωλείο πέφτει πάνω σε ένα βιβλίο που της κινεί το ενδιαφέρον και το ίδιο βράδυ το διαβάζει απνευστί. Είναι το βιβλίο που θα αλλάξει τη ζωή της. Ο Ρόμπερτ Μίλλερ, ο Άγγλος συγγραφέας του μυθιστορήματος, έχει δώσει στην πρωταγωνίστριά του στοιχεία από τη ζωή της Ορελί, ακόμα και το όνομα του εστιατορίου του οποίου είναι ιδιοκτήτρια (“Le temps des cerises”) είναι το ίδιο. Η Ορελί δεν πιστεύει στις συμπτώσεις και αποφασίζει να αναζητήσει τον μυστηριώδη συγγραφέα που ζει σε ένα αγρόκτημα στην Αγγλία, δεν διαθέτει ιστοσελίδα και δεν επιθυμεί τις δημόσιες εμφανίσεις. Φτάνει μέχρι τον εκδοτικό οίκο και προσπαθεί να τον πλησιάσει μέσω του επιμελητή του. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Ο Ρόμπερτ Μίλλερ δεν υπάρχει και ο επιμελητής του, ο Αντρέ, το γνωρίζει καλά αυτό, καθώς αυτός είναι που έχει γράψει το μυθιστόρημα. Ο Αντρέ βρίσκεται σε δύσκολη θέση επειδή το βιβλίο έχει πολύ καλές πωλήσεις και ο εκδότης τον πιέζει να φέρουν τον συγγραφέα για μια συνέντευξη στη Γαλλία. Πιεζόμενος από δύο πλευρές, ο Αντρέ στήνει ένα περίπλοκο σχέδιο για να τους ικανοποιήσει όλους, αλλά, ως συνήθως, και τα καλύτερα σχέδια μπορεί να ναυαγήσουν σε μια στιγμή.

Ο Μπαρρό επιλέγει να χρησιμοποιήσει στην ιστορία του δύο αφηγητές, την Ορελί –μια συναισθηματική και ταυτόχρονα επίμονη κοπέλα– και τον Αντρέ –έναν μάλλον ανασφαλή αλλά παράδοξα γοητευτικό άντρα– δίνοντας και στους δύο χαρακτήρες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Με κινηματογραφική αφήγηση, γρήγορες και απρόσμενες εξελίξεις ξεδιπλώνει μια ιστορία που διαθέτει συμπαθείς χαρακτήρες, άφθονο χιούμορ και μια σχετική αγωνία για την εξέλιξη και την επιτυχία του δύστυχου Αντρέ που δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι το μυθιστόρημα που θα έγραφε ως απάντηση στην πρόκληση ενός φίλου θα ήταν τόσο επιτυχημένο, ούτε μπορούσε ποτέ να διανοηθεί ότι θα διαβαζόταν από την κοπέλα που είδε μια φορά τυχαία πίσω από το τζάμι ενός εστιατορίου και έγινε η μούσα του.

Δροσερό, αστείο και ανάλαφρο το μυθιστόρημα του Νικολά Μπαρρό είναι ένα ξεκούραστο ανάγνωσμα που δεν θα σας απογοητεύσει.

Να αναφερθούμε επίσης στο πολύ όμορφο εξώφυλλο και στην πολύ καλή μετάφραση της κας Κνήτου, με τις χρήσιμες υποσημειώσεις.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ