Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

Η ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

18.10.2014
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
Η ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
ISBN
978-618-01-0658-9
Σελίδες
480
Ο Γιούνας Γιούνασον εργάστηκε ως δημοσιογράφος, σύμβουλος σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και τηλεοπτικός παραγωγός. Το δεύτερο μυθιστόρημα του, «Η αναλφάβητη που ήξερε να μετράει», κυκλοφορεί ήδη σε 30 χώρες.

Αναφέρεται σε μια αυτοδίδακτη κοπέλα που ονομάζεται Νομπέκο Μαγιέκι και που έχει την ευκαιρία όχι μόνο να σώσει τον βασιλιά της Σουηδίας, αλλά και όλο τον κόσμο. Αποτελεί μια από τις πιο αντισυμβατικές ηρωίδες στην πρόσφατη βιβλιογραφία. Παρά τις μελέτες και τις τραγωδίες που είχε στη ζωή της, καταφέρνει να παραμείνει ευγενική, θετική και ανθεκτική. Για ακόμη μια φορά ο Γιούνασον αναδεικνύει το ταλέντο του στη δημιουργία ενός πρωταγωνιστή που είναι ένας συμπαθής χαρακτήρας.

Σε αυτό το μυθιστόρημα θα βρείτε όχι μόνο τον βασιλιά και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, αλλά και τον Νέλσον Μαντέλα, τρεις Κινέζες αδερφές που ειδικεύονται στην τέχνη της δηλητηρίασης σκύλων και τον μεθυσμένο μηχανικό της Νότιας Αφρικής, που τα ξεκίνησε όλα... Σε κάποια στιγμή η Νομπέκο βρίσκει τον εαυτό της σε ένα φορτηγό με πατάτες μαζί με τον βασιλιά και τον πρωθυπουργό. Η πιθανότητα να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τη μαθηματική κλίση της Νομπέκο, είναι 1 στα 45.766.212.810.

Αψηφά τη μοίρα της να μεγαλώσει γρήγορα και να πεθάνει νέα σε μια φτωχική γειτονιά της Νότιας Αφρικής, στην πόλη του Σοβέτο, όταν αρχίζει το έργο της σε μια εταιρία καθαρισμού. Με σκληρή δουλειά, εξυπνάδα και μαθηματικό μυαλό η Νομπέκο θα επιτύχει. Δύο άλλα πράγματα συμβαίνουν που τελικά συμπεριλαμβάνουν τη Νομπέκο. Ο βασιλιάς και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας εξαφανίζονται από ένα συμπόσιο gala. Και ένας πυρηνικός πύραυλος που δε θα έπρεπε να υπάρχει πέφτει σε λάθος χέρια. Όταν η Νομπέκο ανακαλύπτει γι’ αυτόν τον πύραυλο, χάρη στον μεθυσμένο μηχανικό, αναγκάζεται να φύγει. Στη συνέχεια βρίσκει τον εαυτό της στη Σουηδία που ανακαλύπτει ότι έχει γίνει ένα πυρηνικό έθνος και η τύχη ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται τώρα στα χέρια της.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στο ίδιο ιδιόμορφο σατιρικό ύφος με το προηγούμενο («Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε»). Η σάτιρα του Γιούνασον έχει μια λάμψη. Αναδεικνύεται ότι είναι ένας πολύ παρατηρητικός συγγραφέας. Ίσως αυτό είναι που το κάνει τόσο διασκεδαστικό και συναρπαστικό να το διαβάσεις. Ωστόσο αυτό σας αφήνει επίσης με τη βαθύτερη γνώση ότι το μόνο που χρειάζεται είναι ένας άνθρωπος για να αλλάξει τη μοίρα του κόσμου.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ