Έχουμε διαβάσει 2974 βιβλία

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

29.05.2014
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Χριστίνα Σωτηροπούλου
Κατηγορία
ISBN
978-960-461-613-8
Σελίδες
411

Enter the Game

Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Anders de la Motte με υπέρτιτλο “Game Trilogy” και με τίτλο του πρώτου βιβλίου “Game” έρχεται στην Ελλάδα με πολύ καλές συστάσεις από το εξωτερικό.

Ο Χένρικ Πέτερσον ή άλλως ΧΠ, ταξιδεύοντας με τον προαστιακό της Στοκχόλμης, βρίσκει ένα κινητό τηλέφωνο στο διπλανό κάθισμα. Αφού το επεξεργάζεται για λίγο, ξαφνικά η οθόνη ανάβει: «Θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι;» Ο ΧΠ, ο τεμπέλης, ο γυρολόγος, το άτομο που δεν δίνει σημασία και σε πολλά πέραν του εαυτού του, μολονότι το σκέφτεται, πατά το κόκκινο πλήκτρο με την ένδειξη «’Όχι» στην οθόνη αφής. Τότε έρχεται νέο μήνυμα: «Είσαι σίγουρος, Χένρικ Πέτερσον;» Ο ΧΠ, προσπαθώντας να εκλογικεύσει το νέο μήνυμα, πατάει ξανά το κόκκινο πλήκτρο. Μόνο που η ερώτηση δεν δέχεται την απάντηση.

Αφού δεν έχει άλλη επιλογή, πατάει το πράσινο πλήκτρο «Ναι». Και τότε μπαίνει στο Παιχνίδι, με την πρώτη του αποστολή. Κάθε αποστολή που φέρνει σε πέρας, από εκείνο το σημείο κι έπειτα, επιβραβεύεται από τον Συντονιστή με πόντους, οι οποίοι μεταφράζονται σε δολάρια. Οι αποστολές ολοένα γίνονται και πιο δύσκολες. Μέχρι που καλείται να πετάξει μια πέτρα σ’ ένα περιπολικό…

Παράλληλα, η αδερφή του Χένρικ, η Ρεμπέκα, είναι αστυνομικός στη φύλαξη υψηλών προσώπων. Παλεύοντας με τα φαντάσματα του παρελθόντος βρίσκει διαρκώς ένα χαρτί στο φωριαμό της που της θυμίζει όσα αγωνίζεται να ξεχάσει. Οι συνάδελφοί της την κοιτούν πολλές φορές καχύποπτα. Η καθημερινότητά της είναι γεμάτη μοναξιά και δυσκολίες. Ώσπου κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, συνοδεύοντας ένα υψηλά ιστάμενο πρόσωπο, μια πέτρα πέφτει στο παρμπρίζ και το αυτοκίνητο φέρνει τούμπες. Κι η ζωή της θα αλλάξει…

Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Anders de la Motte, με το θελκτικό εξώφυλλο, αποτελεί ένα καλοκουρδισμένο αστυνομικό θρίλερ. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη καθώς εναλλάσσεται μεταξύ των δύο βασικών ηρώων –του Χένρικ και της Ρεμπέκα–, ενώ η γλώσσα είναι απλή και λειτουργεί για τη γρήγορη ροή του κειμένου. Η ευρηματική πλοκή κερδίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας σελίδες, ενώ η δομή του βιβλίου αποτελείται από κεφάλαια με ευφάνταστους τίτλους. Χαρακτηριστικό επίσης του ύφους του Anders de la Motte είναι και οι πλούσιες αναφορές του συγγραφέα στον κινηματογράφο.

Το καλύτερο μέρος του βιβλίου είναι το κλείσιμο, μια εξέλιξη που δεν την περιμένει ο αναγνώστης και δημιουργεί ανυπομονησία και πολλές προσδοκίες για τη συνέχεια της τριλογίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ