Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

29.06.2014
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΑΙΩΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Δήμητρα Δότση
Κατηγορία
ISBN
978-618-5048-18-1
Σελίδες
464

Πέραν του καλού και του κακού

Ο Μεσαίωνας είναι μια περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία όπου, μολονότι είναι αρκετά μεγάλη χρονικά (4ος-14ος αιώνας περίπου), δεν υπάρχουν τόσες πληροφορίες συγκριτικά με άλλες περιόδους πιο μικρές. Χαρακτηριστικό του ωστόσο είναι οι δεισιδαιμονίες, το κυνήγι μαγισσών και ο ατελείωτος πόλεμος της Εκκλησίας σε όποιον εναντιωνόταν σ’ αυτό που κυρίως όριζε ο καθολικισμός.

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον ο Ιγνάθιο, ο γνωστός ήρωας από τα δύο προηγούμενα βιβλία του Marcello Simoni («Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων», «Η χαμένη βιβλιοθήκη του αλχημιστή»), συντροφιά με τον γιο του Ουμπέρτο, μ’ έναν εξόριστο καθηγητή ιατρικής και τον προστατευόμενό του, έχουν στα χέρια τους έναν χρυσοκέντητο μανδύα με αστρολογικά σύμβολα που για κάποιους θεωρείται ανεκτίμητος, ενώ για άλλους αποτελεί στοιχείο ενοχής και καταδίκης.

Στο κατόπι τους βρίσκεται ένας αμείλικτος Γερμανός ιεροεξεταστής, που καταδικάζει κάθε αιρετικό, κυνηγώντας λυσσαλέα κάθε έναν για τον οποίο υπάρχει η υπόνοια ότι αντιτίθεται στις εντολές του Πάπα. Επίσης, ένας θεόρατος ιππότης που εκτελεί ανθρώπους οι οποίοι σχετίζονται με τον αστρολογικό μανδύα. Ένας αγώνας δρόμου για να παραδοθεί ο μανδύας στον παραλήπτη, θα οδηγήσει όλους στην αυλή του αυτοκράτορα Φρειδερίκου Β’ στη Σικελία, όπου η λύτρωση μοιάζει πιο μακρινή από τον θάνατο.

Στο τρίτο, λοιπόν, βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Ιγνάθιο, που έχει τον εξαιρετικό τίτλο «Ο λαβύρινθος στην άκρη του κόσμου», ο Simoni μάς μεταφέρει και πάλι στον Μεσαίωνα, σε μια σκοτεινή εποχή, στηριζόμενος σε πληθώρα ιστορικών στοιχείων, τόσο για γεγονότα, όσο και για πρόσωπα. Το κείμενο είναι γραμμένο σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, ενώ η δομή ακολουθεί το μοτίβο των προηγούμενων βιβλίων του, χωρίζεται σε μέρη και κάθε μέρος σε κεφάλαια. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι απλή και μεστή, ενώ η ροή είναι κατά το δέον ισορροπημένη, χωρίς να κουράζει ή να κάνει κοιλιά το κείμενο.

Το βιβλίο «Ο λαβύρινθος στην άκρη του κόσμου» έχω την αίσθηση ότι είναι πιο μεστό και πιο συμπαγές από τα προηγούμενα δύο, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Η απεικόνιση της περιόδου είναι πραγματικά εξαιρετική, όμως στο συγκεκριμένο βιβλίο έχει εμβαθύνει ένα κλικ περισσότερο στους χαρακτήρες, γεγονός που κάνει το έργο ακόμα πιο άρτιο. Επίσης, εξαιρετικά λειτουργική είναι η μετάφραση της Δήμητρας Δότση.

Ένα εξαιρετικό μεσαιωνικό θρίλερ, που θα απολαύσετε πραγματικά κάθε σελίδα του.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ