Έχουμε διαβάσει 2944 βιβλία

ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΘΑΡΜΑ

14.05.2014
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΘΑΡΜΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΣΤΟΣ
Συγγραφέας
Christina Lauren
Μετάφραση
Μυρτώ Σαρρή
Κατηγορία
ISBN
978-960-461-610-7
Σελίδες
312

Κόκκινο της φωτιάς...

Η λογοτεχνία για γυναίκες και δη η ερωτική, γυναικεία λογοτεχνία, είναι ένα θέμα ταμπού για τους κριτικούς στην Ελλάδα. Σε ό,τι με αφορά, όταν διαβάζω ένα καλό βιβλίο, το παρουσιάζω προτείνοντάς το στους αναγνώστες, αδιαφορώντας για σοβαροφάνειες και ταμπέλες. Και το «Όμορφο κάθαρμα», δημιουργία του γυναικείου συγγραφικού διδύμου Christina Hobbs και Lauren Billing, είναι ένα καλογραμμένο, έξυπνο και ειλικρινές βιβλίο που λέει τα πράγματα με το όνομά τους για το σεξ και τις σχέσεις των δύο φύλων σήμερα, με όχημα μια ιστορία «έρωτα στο γραφείο».

Με πάνω από 2.000.000 εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως και μπεστ σέλερ στη λίστα των New York Times, το βιβλίο, που είναι το πρώτο μιας σειράς, αφηγείται την εξέλιξη της σχέσης του θυελλώδους ζευγαριού των πρωταγωνιστών: μιας νεαρής ασκούμενης, λίγους μήνες πριν από το πτυχίο της στη διοίκηση επιχειρήσεων, και του προϊσταμένου της, που μόλις ανέλαβε τη διοίκηση της επιτυχημένης διαφημιστικής εταιρείας των γονιών του. Η χημεία μεταξύ τους είναι ισχυρή εξαρχής, αλλά οι αντιθέσεις του χαρακτήρα τους και κυρίως η αλαζονική και απαξιωτική συμπεριφορά του «αφεντικού» προς την υφισταμένη του, δημιουργούν σύννεφα στη συνεργασία τους, που σύντομα γίνονται αστραπές και κεραυνοί στο γραφείο και καταλήγουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι σεξ και επιβολής μεταξύ τους. Ποδοπατώντας όλους τους κανόνες και ξεπερνώντας όλα τα όρια, οι δυο τους θα χρησιμοποιήσουν το σεξ για να επιβληθούν ο ένας στον άλλο. Αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται σύμφωνα με τα σχέδιά τους και σύντομα θα βρεθούν παγιδευμένοι και οι δύο στο παιχνίδι τους...

Πέρα από την κλασική ιστορία αγάπης μεταξύ δύο αταίριαστων χαρακτήρων, που αποτελεί σταθερό μοτίβο της αισθηματικής λογοτεχνίας, το βιβλίο πρωτοτυπεί με το εύρημα της διπλής αφήγησης της ιστορίας, και από τις δύο πλευρές, τη γυναικεία και την αντρική. Οι δύο συγγραφείς αποδίδουν ρεαλιστικά και απενοχοποιημένα τις ερωτικές σκηνές μεταξύ των πρωταγωνιστών, αποφεύγοντας ευτυχώς τα υπονοούμενα και τις ανόητες περιφράσεις που κατά κόρον χρησιμοποιούνται στα ανάλογα βιβλία. Διαβάζοντάς τες, εφόσον είσαι άντρας ή γυναίκα που ζει στο σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν σοκάρεσαι ή δεν αισθάνεσαι άσχημα: πρόκειται για πραγματικό σεξ μεταξύ αληθινών ανθρώπων, με τον τρόπο και με τη γλώσσα που συμβαίνει στην πραγματική ζωή, χωρίς οι συγγραφείς να καταφεύγουν σε βίτσια ή ακραίες σεξουαλικές συμπεριφορές προκειμένου να ερεθίσουν τη φαντασία ή την περιέργεια των αναγνωστών. Προσωπικά, με κέρδισε το γεγονός ότι οι δύο ήρωες παρουσιάζονται σε μια συνεχή μάχη ως προσωπικότητες και ως εραστές, και αυτό κάνει το κείμενο να έχει ενδιαφέρον για το ποιος θα κυριαρχήσει στον άλλο: και το σεξ μεταξύ τους έτσι παρουσιάζεται, ως μια «μάχη», χωρίς ροζ στοιχεία ή υπερβολές που μοιάζουν ψεύτικες.

Το «Όμορφο κάθαρμα» είναι ένα διασκεδαστικό, έξυπνο βιβλίο που απευθύνεται στις σύγχρονες γυναίκες (αν και διαβάζεται άνετα και από άντρες) που εργάζονται, ερωτεύονται και συγκρούονται, ενίοτε, με το άλλο φύλο. Γυναίκες μορφωμένες και φιλόδοξες που διεκδικούν τη ζωή, αγωνίζονται για την καριέρα τους και είναι σεξουαλικά απελευθερωμένες. Γυναίκες που οι έρωτές τους δεν έχουν χρώμα ροζ, αλλά κόκκινο της φωτιάς...

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ