Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΒΕΡ

30.04.2014
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΒΕΡ
Εκδοτικός Οίκος
ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Αλέξης Καλοφωλιάς
Κατηγορία
ISBN
978-960-461-593-3
Σελίδες
592

Βικτοριανή περιπέτεια μυστηρίου

Αν αγαπάτε τη βικτοριανή εποχή και τα μυστήρια με τους χαμένους θησαυρούς, τότε «Η αναζήτηση του Κάρβερ» είναι το κατάλληλο βιβλίο για σας: μια περιπέτεια χτισμένη με μαεστρία και ανατροπές, που θα σας ταξιδέψει από το Λονδίνο έως την Ελλάδα του 1870, αναζητώντας το θησαυρό του βασιλιά Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας.

Όλα ξεκινούν με μια κοπέλα που εμφανίζεται και εξαφανίζεται μυστηριωδώς στο ατελιέ φωτογραφίας του νεαρού τζέντλεμαν και ερασιτέχνη αρχαιολόγου, Άνταμ Κάρβερ. Σύντομα ο ήρωας, συνοδευόμενος πάντα από τον πιστό αλλά εκκεντρικό υπηρέτη του, τον Κουίντ, θα εμπλακούν στην αναζήτηση ενός αρχαιοελληνικού κειμένου που μπορεί να τους οδηγήσει στο μέρος όπου βρίσκεται ο θησαυρός του Μακεδόνα βασιλιά. Και αυτό είναι μόνο η αρχή της περιπέτειάς τους: θα βρεθούν παγιδευμένοι σε ένα δαιδαλώδες μυστήριο, με παρακολουθήσεις στις κακόφημες γειτονιές του Λονδίνου, εκβιασμούς και φόνους και τη μυρωδιά της πυρίτιδας να τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα... Θα καταλήξουν, μαζί με έναν πρώην καθηγητή του Κέιμπριτζ, στην Ελλάδα που σπαράσσεται από πολιτικές έριδες. Η τελική πράξη και η λύση του μυστηρίου θα δοθεί στα Μετέωρα, στα μοναστήρια που κρατούν καλά φυλαγμένα τα μυστικά αιώνων...

Ο συγγραφέας Nick Rennison, που είναι επίσης επιμελητής εκδόσεων και βιβλιοπώλης, κατάφερε να δημιουργήσει ένα δυνατό ιστορικό μυθιστόρημα με πρότυπό του τα αντίστοιχα βικτοριανά μυθιστορήματα μυστηρίου, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στην εποχή τους. Με δυνατή πένα και επιμονή στη λεπτομέρεια, αποδίδει άψογα σκηνικά και τοπία, λεξιλόγιο και τρόπο ζωής μιας χρονικής περιόδου μακρινής για εμάς, ζωντανεύοντάς την μέσα στις σελίδες του. Ο ρεαλισμός στην τοιχογράφηση της βικτοριανής κοινωνίας, αλλά και εκείνης του νεαρού ακόμα ελληνικού κράτους, είναι επίσης ένα δυνατό σημείο του κειμένου που θα κερδίσει τους αναγνώστες με απαιτήσεις από τα ιστορικά μυθιστορήματα. Αλλά εκεί όπου ο Rennison έχει κάνει πραγματικά αριστοτεχνική δουλειά, είναι οι χαρακτήρες –και είναι πολλοί–, του βιβλίου: τόσο οι δύο βασικοί ήρωες, ο Κάρβερ και ο υπηρέτης του, όσο και όλοι εκείνοι που τους πλαισιώνουν, δευτεραγωνιστές και «κομπάρσοι», είναι πειστικοί και καλοχτισμένοι, ο καθένας με το ξεχωριστό του στίγμα και τις ιδιαιτερότητές του.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με το μυστήριο, το σασπένς, και βέβαια το απαραίτητο ρομάντζο της πλοκής, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιβλίου με το οποίο θα περάσετε καλά και θα μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή. Και πρέπει εδώ να σημειωθεί και η πολύ καλή μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι η λέσχη των τολμηρών εξερευνητών «Μάρκο Πόλο», της οποίας είναι μέλος ο Κάρβερ, είναι μια λέσχη στην οποία κι εγώ θα ήθελα να ανήκω. Αν και αυτό δεν θα ήταν δυνατόν, τότε, για μια κυρία...

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ