Έχουμε διαβάσει 2998 βιβλία

ΖΕΥΣ

15.01.2008
facebook email
ΖΕΥΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Άμπυ Ράϊκου
Κατηγορία
ISBN
978-960-453-255-1
Σελίδες
277

"Περιπετειώδη διηγήματα με άρωμα ιστορίας"

Ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες φυσιογνωμίες του σύγχρονου ιταλικού μυθιστορήματος. Έχει σπουδάσει κλασική φιλολογία και η αγάπη του για την αρχαιότητα εκφράζεται μέσα από τα ιστορικά μυθιστορήματά του. Πολλά από τα βιβλία του έχουν θέματα από την ελληνική, αλλά και από τη ρωμαϊκή ιστορία. Αρκετά έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και δεν είναι λίγα αυτά που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.
 
Το τελευταίο βιβλίο του είναι μια συλλογή διηγημάτων. Στο «Ζευς», το διήγημα που δίνει και τον τίτλο στο βιβλίο, ο διευθυντής ενός μικρού μουσείου ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, φτάνει στα ίχνη ενός σπουδαίου έργου τέχνης της αρχαιότητας και μπλέκεται σε μια απίστευτη περιπέτεια. Στο «Μπαγκράντας», ένας γενναίος ρωμαίος στρατιώτης πρέπει να ανακαλύψει ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση διάφορων στρατιωτών και μάλιστα χωρίς να αφήνει ίχνη. Στο «Regina Viarum», ένας αξιωματούχος του ρωμαϊκού στρατού αναλαμβάνει τη μεταφορά ενός πολύτιμου φορτίου και άθελά του βοηθά στην εκδήλωση μιας συνωμοσίας. Στα «Τελευταία Χριστούγεννα», η Ρώμη βιώνει τις τελευταίες μέρες μιας εποχής, καθώς ο ισλαμισμός είναι πια η κυρίαρχη θρησκεία. Στο «The briefcase», ένας επαρχιώτης αποφασίζει ότι μπορεί να μπει στο παιχνίδι της κατασκοπίας και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Τζέημς Μποντ.
 
Τα διηγήματα της συλλογής ποικίλλουν σε ύφος και θεματολογία, χωρίζοντας το βιβλίο στα δυο: σε αυτά που ασχολούνται με κάποιο τρόπο με την αρχαιότητα και σε κάποια που εντάσσονται πλήρως στη σύγχρονη εποχή. Αυτό βέβαια διαταράσσει λίγο τις ισορροπίες του βιβλίου, καθώς τα διηγήματα με θέμα την αρχαιότητα είναι μεγαλύτερα και πιο γρήγορα δομημένα, ενώ τα υπόλοιπα είναι μικρότερα και με έμφαση στην εσωτερική ένταση. Παρόλα αυτά υπάρχει μια ευχάριστη ποικιλία αναγνωσμάτων που θα ευχαριστήσει τους αναγνώστες. Πολύ καλή η μετάφραση της κυρίας Ράικου.

 

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ