Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

15.12.2013
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
ISBN
978-960-566-250-9
Σελίδες
184

Στιγμές αστυνομικής απόλαυσης

Με μια κλασική ιστορία εγκλήματος και μυστηρίου επανέρχεται στο προσκήνιο, χωρίς να έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από το προηγούμενο αστυνομικό μυθιστόρημά της, η Σουηδέζα συγγραφέας Camilla Lackberg, εξαιρετικά δημοφιλής σε πολλές χώρες. Σταθερά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα στα βιβλία της είναι η ευρηματικότητα και η ευελιξία κατά τη σύνθεση της πλοκής των ιστοριών της, οι κύριοι πρωταγωνιστές της, καθώς και η τοποθεσία που διαδραματίζονται τα γεγονότα, η Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι κοντά στο Γέτεμποργ.

Ωστόσο, η διαφορά που παρατηρείται στο παρόν βιβλίο της, «Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου», σε σχέση με τα προηγούμενα, έγκειται στο γεγονός ότι οι κύριοι και γνώριμοι στο αναγνωστικό της κοινό χαρακτήρες των μυθιστορημάτων της, ο επιθεωρητής Πάτρικ από το αστυνομικό τμήμα του Τανουμσχέντε και η γυναίκα του Έρικα, συγγραφέας, δεν πρωταγωνιστούν εδώ αλλά γίνεται κάποια μικρή αναφορά στον Πάτρικ από τον κύριο πρωταγωνιστή της παρούσας ιστορίας, τον Μάρτιν Μολίν, που είναι ο στενός συνεργάτης του. Αυτή η ανατροπή αρχικά ίσως ξενίσει κάπως τους σταθερούς αναγνώστες της, καθώς έχουν συνδέσει τις εξιχνιάσεις των εγκλημάτων με το όνομα του επιθεωρητή Πάτρικ, αλλά στη συνέχεια αναγνωρίζουν εξίσου τη σημαντικότητα του ρόλου τού Μάρτιν Μολίν.

Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, ο Μάρτιν Μολίν βρίσκεται σε ένα μικρό νησί κοντά στη Φιελμπάκα, καθώς η Λισέτ, η αγαπημένη του, του έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη και επίμονα να παραβρεθεί στην οικογενειακή συγκέντρωση που γίνεται με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε ένα χειμωνιάτικο τοπίο και σε μια εορταστική αρχικά ατμόσφαιρα ξετυλίγεται το νήμα της ιστορίας, στην οποία εμπλέκεται ένας αστυνομικός από τη μια και άτομα με συγγενικούς δεσμούς από την άλλη με αρχηγό τον πάτερ φαμίλια Ρούμπεν. Το ενδιαφέρον αρχίζει να υφίσταται και κορυφώνεται από τη στιγμή που η σύνδεση του νησιού με τη στεριά διακόπτεται λόγω χιονοθύελλας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν όλοι στο νησί. Τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με τον φόνο του Ρούμπεν και έτσι ο Μάρτιν αναγκάζεται να αναλάβει δράση για την εξιχνίαση του εγκλήματος, χωρίς τη βοήθεια του γνωστού σε όλους τους αναγνώστες –από τα προηγούμενα βιβλία– επιθεωρητή Πάτρικ. Θα τα καταφέρει όμως να εντοπίσει τον δράστη; Οι συνθήκες δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όταν ακολουθεί δεύτερη δολοφονία, όπως αρχικά φαίνεται... Ο Μάρτιν προσπαθεί να εντοπίσει τα αίτια και τα κίνητρα των φόνων, αλλά οι συνθήκες δεν είναι καθόλου ευνοϊκές γι’ αυτόν.

Η Camilla Lackberg ακόμη μια φορά καταφέρνει να χαρίσει στους αναγνώστες της στιγμές ανάγνωσης αστυνομικών μυθιστοριών με ενδιαφέρουσα πλοκή και ρέουσα γλώσσα που διεγείρουν την περιέργεια και τη φαντασία τους.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ