Έχουμε διαβάσει 3001 βιβλία

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΠΛΩΣΗΣ

16.12.2007
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΠΛΩΣΗΣ
Εκδοτικός Οίκος
MIND POWER
Συγγραφέας
Μετάφραση
Μιχάλης Βασιλείου
Κατηγορία
ISBN
978-960-89288-6-2
Σελίδες
717

"Διαρρηγνύοντας τα Πέπλα"

        όνειρα όλα ενός ονείρου
        είναι μονάχα

                           Ε. Α. ΠΟΕ

Η Λογοτεχνία του Φανταστικού αποτελεί γοητευτικό αλλά άνισο είδος. Περιλαμβάνει στις τάξεις της από αμφιβόλου ποιότητας αναγνώσματα μέχρι σημαντικούς και πολυβραβευμένους συγγραφείς όπως η Ούρσουλα Λε Γκεν, ενώ οι ''πατριάρχες'' του είδους, Πόε, Τόλκιν και Λάβκραφτ, έχουν επάξια κερδίσει την θέση τους στο πάνθεον της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η Tantz Aerine ακολουθεί την σχολή του Τόλκιν. Υπό τον γενικό τίτλο ''Η Τέχνη της Πέπλωσης'' δημιουργεί μια σειρά τριών τόμων (οι επόμενοι δύο είναι υπό έκδοση), αντλώντας την έμπνευσή της από τις ελληνικές και αγγλοσαξωνικές παραδόσεις. Στην ''Συνειδητοποίηση'', τον πρώτο τόμο της τριλογίας, η εντεκάχρονη Θέμυα που ανήκει στο γένος των Έλβων -ήτοι των Ξωτικών- εκδηλώνει για πρώτη φορά το Χάρισμα της Μαγείας, που έχει κληρονομήσει από την μάγισσα μητέρα της, σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κόσμο που ζει: η Τριπάτρια -η ομοσπονδία των Έλβων, των Ανθρώπων και των Δράκων- δέχεται την επίθεση των βάρβαρων Εξώκοσμων.

Με την βοήθεια του θείου της, υψηλόβαθμου Έλβου μάγου, θα εκπαιδευτεί στην άσκηση της Μαγείας, κατανοώντας ότι αποτελεί την εκδήλωση της ενέργειας της Φύσης μέσω της θέλησης ενός νοός συγκεντρωμένου. Όμως, μέσα από την εξέλιξη των γεγονότων, η Θέμυα συνειδητοποιεί ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μάγισσα: είναι μια Απέπλωτος, μπορεί δηλαδή να αντιληφθεί αλλά και να διαλύσει τα πέπλα της απόκρυψης και εξαπάτησης που οι μάγοι εξυφαίνουν. Θα διαπιστώσει τότε ότι ο ιστός της προδοσίας απλώνεται παντού και θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν ισχυρό, ύπουλο εχθρό που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο της Τριπάτρια.

Για την συγγραφέα ελάχιστα είναι γνωστά: γεννημένη στον Καναδά, με ελληνορωσική καταγωγή, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε για εκείνη είναι ότι, με μαεστρία και γραφή ρέουσα, κατορθώνει να χτίσει έναν σχεδόν υπαρκτό, παράλληλο κόσμο στον οποίο ταξιδεύει τον αναγνώστη μέχρι το τέλος του βιβλίου. Πυρήνας της ιστορίας είναι η αρχαία κοσμική μάχη Καλού-Κακού, γι' αυτό οι σκηνές των σφοδρών συγκρούσεων τόσο στο υλικό πεδίο, μεταξύ των στρατών, όσο και στο νοητικό, μεταξύ των μάγων, κυριαρχούν στην αφήγηση δίνοντας στο κείμενο τον χαρακτήρα έπους. Την ''αρχαιοπρεπή'' γλώσσα, με μια υπόγεια αίσθηση ποιητικού μέτρου να την διατρέχει, διατηρεί ακέραια η μετάφραση.

Κλείνοντας, θα σας πρότεινα να διαβάσετε αυτή την αφήγηση προσεκτικά - γιατί περικλείει περισσότερα απ' όσα περιγράφει. Τα σύμβολα και οι αλληγορίες αποτελούν πάντοτε τα πέπλα της αλήθειας...

 

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ