Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ

24.09.2013
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ
Εκδοτικός Οίκος
ΑΙΟΛΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γιάννης Κωστόπουλος, Γιώργος Μπαρουξής
Κατηγορία
ISBN
978-960-521-024-3
Σελίδες
424
Θαυμάζω τον Tom Robbins επειδή καταφέρνει να μας δίνει βιβλία με αμίμητο στυλ, τόσο πλούσιο και ιδιαίτερο που ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να τα ερωτευτεί. Μοιάζει να ψάχνει στις εγκυκλοπαίδειες τυχαίες, εύηχες και ευφάνταστες λέξεις... και μετά τις χρησιμοποιεί μαζί με την επεξήγησή τους για να μπολιάσει την κάθε ιστορία. Έτσι, διαβάζουμε για μια αμοιβάδα παράλληλα με την αγωνιώδη αναζήτηση της πρωταγωνίστριας ή για έναν εγκέφαλο με δημοσιοϋπαλληλικές τάσεις – ή ακόμα και για ένα μαρασλίνο!

Τον θαυμάζω επίσης για την απελευθερωμένη προσέγγισή του στα σεξουαλικά θέματα και για τη γενναιότητα και απλότητα με την οποία παρουσιάζει τις γυναίκες, αλλά και για τις σεξουαλικές σκηνές που μας δίνει, γεμάτες πάθος και λαγνεία, ενώ την ίδια στιγμή σε κάνει να γελάσεις με τον ίδιο σου τον εαυτό για τις κρυφές σου σκέψεις αλλά και για τους πρωταγωνιστές που απέναντι στο σεξ μπερδεύονται και ανακαλύπτουν.

Στο "Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν", ένα βιβλίο γεμάτο φιλοσοφία και χιούμορ, η Σίσσυ –μια κοπέλα που γεννήθηκε με υπερβολικά μεγάλους αντίχειρες– αντί να τυποποιηθεί και να κάτσει ήσυχα στη γωνία της, όπως το σύστημα, η πόλη, ακόμα και οι γονείς της θα ήθελαν, μετατρέπει τη δυσμορφία αυτή στο μεγαλύτερο όπλο της, το σκάει από το σπίτι και ξεκινάει για την αναζήτηση της αλήθειας. Όλα αυτά... κάνοντας οτοστόπ!

Η αναζήτησή της θα τη φέρει σε ένα ράντζο γεμάτο σέξι και τσατισμένες καουμπόισσες. Στην ιστορία θα μπλεχτούν γερανοί, τραβεστί-μόδιστροι, Ασιάτες-ερημίτες και ...ηλίθιοι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών!

Καθώς η Σίσσυ προχωράει μαθαίνοντας (με.. σωματικό τρόπο πολλές φορές) την αλήθεια που κυνηγά, όμορφη, δροσερή αλλά και αποφασισμένη, δεν μπορούμε παρά να τη συμπαθήσουμε, να την ερωτευτούμε και, γιατί όχι, να φορέσουμε και εμείς ένα πλατύγυρο καπέλο και να κοιτάξουμε με λαχτάρα έξω από το παράθυρό μας, στο ράντζο Τζέλυ Μπην, με τα πανέμορφα χωράφια που χρυσαφίζουν κάτω από τη ροδοδάχτυλη αυγή του Ομήρου.

                                                                                                              Γιώργος Γιώτσας

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ