Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ

02.12.2007
Συντάκτης: Αγγέλα Γαβρίλη
facebook email
ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βούλα Αυγουστίνου
Κατηγορία
ISBN
978-960-699-586-6
Σελίδες
582
"Απόγνωση και θάρρος"
 
να μη λυγάς, αυτό είναι όλο
δεν είναι άλλη συμβουλή

                      Ναζίμ Χικμέτ
 
Μια αληθινή ιστορία απλώνεται στις 500 και πλέον σελίδες αυτού του βιβλίου - μια ιστορία σκληρή και όμορφη σαν την ίδια τη ζωή, ένας φόρος τιμής στους αφανείς ήρωες του καθημερινού αγώνα για την επιβίωση σε όλες τις κοινωνίες και όλες τις εποχές. Η Αγγλίδα συγγραφέας Λέσλι Πηρς, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα best sellers στη Μεγάλη Βρετανία, σ' αυτό το δωδέκατο βιβλίο της δημιουργεί, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ένα ιστορικό αφήγημα που υμνεί την δύναμη και το θάρρος των απλών ανθρώπων ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.
 
Στην Αγγλία του 1786  η νεαρή Μαίρη, κόρη ενός ψαρά από την Κορνουάλη, συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή και εκτοπίζεται σε αποικία καταδίκων στην Αυστραλία. Στην διάρκεια του βασανιστικού ταξιδιού με το κάτεργο, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην επιβίωση ή την αξιοπρέπεια - επιλέγει το πρώτο και φτάνει ζωντανή στην αφιλόξενη γη. Οι αρρώστιες και η πείνα που θερίζουν τους αποίκους, όμως, την αναγκάζουν να δραπετεύσει. Όταν πέφτει μαζί με τους συντρόφους της στα χέρια των βρετανικών αρχών, στέλνεται ξανά στις αγγλικές φυλακές όπου θα διεκδικήσει και πάλι το δικαίωμα στην ελευθερία.
 
Το βιβλίο αποδίδει ρεαλιστικά τις συνθήκες ζωής του 18ου αιώνα στην Βρετανία και τις αποικίες της, ενώ ταυτόχρονα καυτηριάζει την κοινωνική αδικία και το ταξικό σύστημα δικαιοσύνης. Με γραφή πυκνή και γλώσσα ζωντανή, γεμάτη εικόνες και συναισθήματα, η συγγραφέας ''μπολιάζει'' την κλασική φόρμα του ιστορικού μυθιστορήματος με το ρομαντικό πνεύμα και την πίστη στις αξίες του ανθρωπισμού. Αποφεύγοντας την εύκολη λύση του happy end, κερδίζει όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και την εκτίμηση του αναγνώστη που παρακολουθεί με αγωνία την πορεία της ηρωίδας μέχρι την τελευταία σελίδα. Η μετάφραση της Βούλας Αυγουστίνου συμβάλλει στο τελικό αποτέλεσμα: ένα ευκολοδιάβαστο, απολαυστικό μυθιστόρημα της ''παλιάς σχολής'' που θα σας κρατήσει καλή συντροφιά. 

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ