Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

03.07.2013
facebook email
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Παλμύρα Ισμυρίδου
Κατηγορία
ISBN
978-960-501-696-8
Σελίδες
389

Ο άνθρωπος είδος προς εξαφάνιση

Θα αναρωτηθεί κάποιος: γιατί να διαβάσω ακόμα ένα βιβλίο με βαμπίρ; Τα τελευταία χρόνια τα μυθιστορήματα όπου πρωταγωνιστούν βαμπίρ έχουν πολλαπλασιαστεί και μάλλον έχουν οδηγήσει το είδος σε ένα τέλμα. Ο Άντριου Φουκούντα με «Το κυνήγι», το οποίο είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, καταφέρνει να δώσει σε αυτό το είδος μια νέα πνοή.

Σε έναν κόσμο όπου το κυρίαρχο είδος είναι τα βαμπίρ –αν και δεν χρησιμοποιείται καθόλου αυτός ο χαρακτηρισμός από τον συγγραφέα– ο νεαρός χέπερ, δηλαδή άνθρωπος, Τζιν πρέπει να είναι συνεχώς σε επιφυλακή και να κρύβει την ταυτότητά του για να επιβιώσει. Έχοντας χάσει ολόκληρη την οικογένειά του, ο Τζιν προσπαθεί να περνά απαρατήρητος μέσα στην κοινωνία των βαμπίρ ακολουθώντας πιστά τους κανόνες που του έμαθε ο πατέρας του: δεν πρέπει να ιδρώνει, δεν πρέπει να εκδηλώνει τα συναισθήματά του, δεν πρέπει προσελκύει την προσοχή των άλλων. Μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει. Ωστόσο, όταν ο Ηγεμόνας αποφασίζει να διεξάγει ένα Κυνήγι Χέπερ, ο Τζιν κληρώνεται, μαζί με μια συμμαθήτριά του, ως ένας από τους επτά κυνηγούς που θα λάβουν μέρος στο Κυνήγι. Κλεισμένος στο Ινστιτούτο Μελετών των Χέπερ αντιμετωπίζει περισσότερο κίνδυνο από ποτέ: τα βαμπίρ είναι συνέχεια κοντά του και συχνά οσφραίνονται την παρουσία του, ενώ η έλλειψη νερού αρχίζει και τον τρελαίνει. Απελπισμένος προσεγγίζει τον Θόλο, το μέρος στο οποίο ζουν προστατευμένα τα χέπερ, τα μελλοντικά θηράματα, και συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνος του, ότι αυτά τα ανθρώπινα όντα είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να βρει σε φίλους. Τι θα συμβεί, όμως, όταν θα αναγκαστεί να τα κυνηγήσει; Πώς θα καταφέρει να τα προστατεύσει και να σωθεί και ο ίδιος;

Ο συγγραφέας δημιουργεί έναν κόσμο βαμπίρ άψογα δομημένο και αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του μυθιστορήματος. Έχουν Ηγεμόνα, διοικητικές και ερευνητικές δομές, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Είναι το κυρίαρχο είδος πια. Το πώς και το γιατί δεν εξηγείται. Ο αναγνώστης πρέπει να δεχτεί ότι οι άνθρωποι είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση. Ένα άλλο θετικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα βαμπίρ είναι ανέκφραστα όλες τις άλλες στιγμές εκτός από εκείνες που ετοιμάζονται να επιτεθούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ασφυκτικά τρομακτική ατμόσφαιρα για τον πρωταγωνιστή, που πρέπει να προσέχει και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μην προδοθεί. Το Κυνήγι των Χέπερ –μια ιδέα που παραπέμπει στους «Αγώνες πείνας»– δημιουργεί ακόμα περισσότερη αγωνία, καθώς ο Τζιν αφενός δεν διαθέτει τις ιδιότητες των βαμπίρ, εξαιρετική ταχύτητα και δύναμη, αφετέρου καλείται να καταδιώξει τους ομοίους του.

Εφιαλτική ατμόσφαιρα, τρομακτικές σκηνές, αγωνία, αλλά και στιγμές έντονης ανθρωπιάς είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος του Άντριου Φουκούντα. Μια περιπέτεια σε έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος θεωρείται το εκλεκτότερο έδεσμα και όπου η επιβίωση του ανθρώπινου είδους είναι ένας συνεχής αγώνας. Μια περιπέτεια που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή και που στο τέλος του προσφέρει μια απρόσμενη ανατροπή.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ