Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

O ANΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ

23.05.2014
facebook email
O ANΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Δημήτρης Φωτόπουλος
Κατηγορία
ISBN
978-960-566-002-4
Σελίδες
568

Μαφία και αστυνομία

Ένα διαφορετικό σκανδιναβικό θρίλερ μάς έρχεται αυτή τη φορά από τη Σουηδία. Ο Alexander Soderberg, σεναριογράφος και story editor στη σουηδική τηλεόραση, ακολουθεί τον σκοτεινό τρόπο γραφής των συμπατριωτών του –και των γειτονικών χωρών– αλλά παραμερίζει τους άλυτους φόνους και προσεγγίζει τα εγκλήματα της μαφίας και της... αστυνομίας.

Η Σοφί Μπρίνκμαν είναι χήρα νοσοκόμα με έναν δεκαπεντάχρονο γιο. Στο νοσοκομείο γνωρίζει έναν γοητευτικό ασθενή, τον Χέκτορ Γκουσμάν, και όταν αυτός παίρνει εξιτήριο συνεχίζουν να συναντιούνται. Η Σοφί είναι εντυπωσιασμένη από τον Χέκτορ, αλλά αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι αυτός είναι ο γιος του επικεφαλής ενός διεθνούς συνδικάτου εγκλήματος. Όταν την πλησιάζει η αστυνομία και της ζητάει να τους βοηθήσει να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον Χέκτορ, η Σοφί βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ηθικό δίλημμα: να βοηθήσει την αστυνομία να ξεσκεπάσει τις δραστηριότητες της μαφίας ή να σιωπήσει και να προστατέψει τον Χέκτορ, που δεν έχει κάνει τίποτα για να τη βλάψει; Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν αρχίζει να απειλείται η ζωή του γιου της και η Σοφί συνειδητοποιεί ότι οι μέθοδοι της αστυνομίας δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτούς των μαφιόζικων ομάδων. Άρα, από ποιον μπορεί να ζητήσει βοήθεια; Ο μόνος που τη βοηθάει χωρίς να έχει προσωπικό όφελος είναι ο Γιενς, παλιός φίλος της και λαθρέμπορος όπλων.

Πολυπρόσωπο, γρήγορο και με αναπάντεχες εξελίξεις είναι το μυθιστόρημα του Soderberg. Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί ταυτόχρονα τις επαφές της Σοφί με τον Χέκτορ και την αστυνομία, τις επαφές του Χέκτορ με συνεργάτες και αντιπάλους, τις συζητήσεις των αστυνομικών που παρακολουθούν την υπόθεση. Το γεγονός, όμως, ότι έχει μία σφαιρική εικόνα της κατάστασης δεν εμποδίζει την έκπληξή του όταν συνειδητοποιεί τα κίνητρα πίσω από τις ενέργειες των προσώπων, καθώς σχεδόν όλοι έχουν διαφορετικούς στόχους από αυτούς που φανερά επιδιώκουν. Η Σοφί είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δύο συμπληγάδες, τη μαφία και την αστυνομία. Η ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική, όταν συνειδητοποιείς ότι οι μόνοι άνθρωποι που μπορεί να εμπιστευτεί η πρωταγωνίστρια είναι εγκληματίες και κυνηγημένοι, οι οποίοι φαίνονται να διαθέτουν έναν κώδικα τιμής σε αντίθεση με την αστυνομία.

«Ο ανδαλουσιανός φίλος» είναι ένα κινηματογραφικής ατμόσφαιρας θρίλερ, αγωνιώδες, με διάφορους και διαφορετικούς χαρακτήρες και με συνεχείς ανατροπές που σε καθηλώνει παρά τον μεγάλο όγκο του.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ