Έχουμε διαβάσει 2974 βιβλία

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ

28.04.2013
Συντάκτης: Στέφανος Ξένος
facebook twitter linkedin email
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Φωτεινή Πίπη
Κατηγορία
ISBN
978-960-364-491-0
Σελίδες
538

Ένα ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα

Σάββατο βράδυ. Ζέστη. Ψάχνω στη βιβλιοθήκη μου, κοιτώντας τα βιβλία που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα, για να διαβάσω λίγο. Ύστερ’ από λίγη ώρα, το βλέμμα καρφώθηκε στο «Στίγμα». Σκέφτομαι, «ωραίο φαίνεται, ενδιαφέρον, ό,τι πρέπει για Σαββατόβραδο». Και ξεκινάω λοιπόν να διαβάσω…

Καμιά δυο ώρες αργότερα παραμένω με το βιβλίο στα χέρια και διαβάζω. «Να διαβάσω και αυτό το κεφάλαιο και το επόμενο» και πάει λέγοντας. Τελικά, έπειτ’ από διακόσιες και πλέον σελίδες αποφάσισα να το κλείσω. Μέχρι το επόμενο πρωί που αμείλικτος το ρούφηξα μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Το μυθιστόρημα «Το στίγμα» εντάσσεται στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ. Η Σάρα Γκάλαχερ ζει μια φυσιολογική ζωή με την κόρη της και τον σύντροφο και μέλλοντα σύζυγό της. Όμως ποτέ δεν έπαψε να την απασχολεί η ταυτότητα των βιολογικών γονιών της. Οι αιτίες, οι φόβοι και τα κίνητρα που τους οδήγησαν να την δώσουν για υιοθεσία. Τότε αποφασίζει να αναζητήσει τους πραγματικούς γονείς της με κάθε τρόπο και μέσο.

Έπειτα από κοπιαστική έρευνα φτάνει στα ίχνη της μητέρας, η οποία μόλις την αντικρίζει τρόμος χαράσσεται στο πρόσωπό της. Η ίδια της η μητέρα την αποφεύγει, ενώ η Σάρα παλεύει να μάθει ποια είναι η αιτία για όλη αυτήν την αντίδραση. Κι όταν της αποκαλύπτεται ότι ο πατέρας της ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος και η μητέρα της η μοναδική επιζήσασα, τότε ο κόσμος διαλύεται γύρω της. Όμως εκείνο που φοβάται περισσότερο είναι μήπως ο πατέρας της ανακαλύψει την ύπαρξή της, κάτι που δεν αργεί να συμβεί και που θα την οδηγήσει σ’ ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή.

Το βιβλίο της Chevy Stevens είναι γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ενώ η γλώσσα είναι απλή με πολλά στοιχεία προφορικού λόγου, που η συγγραφέας τα έχει εντάξει εξαιρετικά στην αφήγησή της. Το κείμενο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια, τα οποία ξεκινούν με τη μορφή συνεδρίας, καθ’ ότι η αφηγήτρια και ηρωίδα μιλάει στην ψυχολόγο της. Επίσης, εξαιρετική είναι η απεικόνιση των σκαμπανεβασμάτων, της ψυχολογικής κατάστασης και των αντιδράσεων της ηρωίδας, προκαλώντας στον αναγνώστη αγωνία, ένταση και αμείωτο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ιστορίας. Η τελευταία πράξη του βιβλίου, ωστόσο, δεν μου άρεσε τόσο όσο το προηγούμενο μέρος, καθώς μου φάνηκε λίγο τετριμμένη.

Παρ’ όλα αυτά, όμως πρόκειται για ένα εξαιρετικό θρίλερ που θα σας αφήσει άφωνους με την πλοκή και τη δυνατή αφηγηματική τεχνική του.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ