Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

31.03.2013
Συντάκτης: Ευμορφία Ζήση
facebook email
ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
ISBN
978-960-501-877-1
Σελίδες
502

Η φωτεινή και η σκοτεινή πλευρά της ζωής ως βασικά συστατικά ισορροπίας

Το βιβλίο «Σε ζωντανή μετάδοση» είναι το τέταρτο μέρος από τη διεθνή επιτυχία των σειρών της Camilla Lackberg που διαδραματίζονται στη Φιελμπάκα. Σε όλα τα βιβλία της οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες των ηρώων της μικρής αυτής κοινωνίας βρίσκονται στο επίκεντρο. Αυτές οι σχέσεις κάνουν τις ιστορίες πιο ενδιαφέρουσες. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των κατοίκων μιας μικρής πόλης κάνουν τους φόνους πολύ πιο τρομακτικούς. Σε όλα τα βιβλία της συγγραφέως υπάρχει ανάμειξη της ιστορίας ενός εγκλήματος και της πλευράς των σχέσεων. Η ίδια αναπτύσσει τους χαρακτήρες σε ένα σταθερά αργό πλαίσιο μέσω των βιβλίων της. Οι βασικοί ήρωές της, η Έρικα και ο Πάτρικ, μεγαλώνουν αργά και αν τους συγκρίνουμε στο τωρινό βιβλίο με το πρώτο, έχουν αλλάξει ως άνθρωποι.

Στο βιβλίο αυτό η Έρικα και ο Πάτρικ παντρεύονται. Από τη μια πλευρά υπάρχει η περιγραφή της καθημερινής ζωής του Πάτρικ και της Έρικα καθώς και άλλων ηρώων και από την άλλη μεριά το έγκλημα. Οι φοβερές αυτές αντιθέσεις εντείνουν το μυστήριο και το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Μια μικρή πόλη όπως η Φιελμπάκα είναι πάντα ένα ιδανικό μέρος για ιστορίες μυστηριωδών φόνων. Ο Πάτρικ καλείται από την αρχή του βιβλίου στο χώρο ενός αυτοκινητικού δυστυχήματος το οποίο στην πορεία αποδεικνύεται ότι είναι φόνος και όχι δυστύχημα. Παράλληλα στην πόλη του φτάνουν τηλεοπτικά συνεργεία καθώς θα γυριστεί εκεί ένα νέο ριάλιτι και λίγες μέρες αργότερα μία από τις συμμετέχουσες στο ριάλιτι θα βρεθεί δολοφονημένη. Η μικρή πόλη ξαφνικά βρίσκεται στο προσκήνιο των μίντια και η έρευνα για την εξιχνίαση του εγκλήματος αποκτά μεγάλη σημασία. Άραγε αυτοί οι φόνοι συνδέονται και αν ναι, με ποιον τρόπο; Εν τω μεταξύ αποκαλύπτεται ότι παρόμοιοι φόνοι έχουν λάβει χώρα σε διαφορετικά μέρη της χώρας στο παρελθόν. Παράλληλα με τις δολοφονίες η συγγραφέας αφηγείται σκηνές από την καθημερινότητα των ηρώων της. Η προσωπική ζωή των ηρώων κάνει την ιστορία πιο ρεαλιστική. Η συγγραφέας μας δίνει ένα ψυχογράφημα για κάθε άτομο και με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο ρεαλιστική η ύπαρξή τους. Η τόσο καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα των χαρακτήρων του βιβλίου κάνει τους αναγνώστες να αισθάνονται ότι ζουν ανάμεσα στους ήρωες της συγγραφέως, στο χωριό Φιελμπάκα.

Η Camilla Lackberg διαφέρει από τους υπόλοιπους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, καθώς η ίδια ενδιαφέρεται για τους λόγους και τα κίνητρα του εγκλήματος. Δεν το αφήνει στην τύχη. Για κάθε έγκλημα υπάρχει και μια αιτία. Ένα από τα πιο βασικά μοτίβα για το έγκλημα είναι η ενοχή από τη στιγμή που κατατρώει τη συνείδηση των ανθρώπων και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει στην τρέλα κάποιον λογικό. Η συγγραφέας επίσης είναι εξαιρετικά καλή στο να δημιουργεί μια πλοκή σχετικά μη προβλέψιμη, δημιουργώντας φοβερές αντιθέσεις και διεγείροντας στο έπακρο το ενδιαφέρον και την αγωνία των αναγνωστών.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ