Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΑΛΦΑ

08.02.2013
ΑΛΦΑ
Εκδοτικός Οίκος
ΣΟΚΟΛΗΣ-ΚΟΥΛΕΔΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Παναγιώτης Πολύδωρας, Γκόριτσα Πολύδωρα
Κατηγορία
ISBN
978-960-6801-80-8
Σελίδες
265
1. Πείτε μας δύο λόγια για το πώς αποφασίσατε να γράψετε αυτό το βιβλίο; Ποια γεγονότα, ιδέες, επιθυμίες οδήγησαν στη γέννησή του;
Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο στη σειρά ''Άλφα Βήτα''. Σε όλη μου τη ζωή υπήρχε μέσα μου η ιδέα να γράψω μια τέτοια, σημαντική ιστορία: δεν θυμάμαι την ακριβή στιγμή που γεννήθηκε μέσα μου αλλά πλέον έχει πλήρως ωριμάσει και πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να την παρουσιάσω στο κοινό.

2. Τι θα λέγατε για να περιγράψετε τον εαυτό σας σαν συγγραφέα; Ποιο είναι το στιλ γραφής, οι επιρροές σας, το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;
Η ίδια η ζωή είναι μια συνεχής εναλλαγή, όλα αλλάζουν γύρω μας, τόσο η φύση όσο και οι άνθρωποι. Σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής, εκπλήσσω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μπορεί να με εκπλήξει... Δεν θα ήταν σωστό λοιπόν να προσπαθήσω να περιγράψω τον εαυτό μου , γιατί δεν θα μπορούσα να αποφύγω την εντύπωση του ''οριστικού''. Σήμερα είμαι σύννεφο, αύριο θα είμαι αστραπή, μεθαύριο φωτιά, καπνός... Συνεχείς αλλαγές. Πάντως, οι πρώτες μου επιρροές ήταν συγγραφείς όπως οι H.P. Lovecraft, Roberto Bolano, Franklin Patrick Herbert, Douglas Adams, Isaac Asimov, Bram Stoker.

3. Στο λογοτεχνικό πεδίο είναι δύσκολο τόσο να ξεχωρίσεις όσο και μα επιτύχεις. Ποια είναι τα δικά σας όπλα σ' αυτή τη ''μάχη'';
Είναι δύσκολο να επινοήσεις ένα μοτίβο στη λογοτεχνία που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πριν: είναι δύσκολο να πεις κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί, κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι το σημαντικότερο όλων για να γράψεις μια καλή ιστορία είναι να καταφέρεις ώστε να είναι απρόβλεπτη στην εξέλιξή της, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή.

4. Και ποια τα επόμενα λογοτεχνικά σας βήματα;
Φυσικά, το επόμενο βήμα μου στο λογοτεχνικό πεδίο είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Και ακολουθούν τα επόμενα...

Ο Σέρβος συγγραφέας Μίλοβαν Λάλοβιτς γεννήθηκε στη Γερμανία. Από τα παιδικά του χρόνια ταξιδεύει και ζει σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη συλλογή ποιημάτων του με τίτλο "Ο απαγορευμένος κήπος" δημοσιεύτηκε το 2006 και οι "Παραισθήσεις" το 2010. Το μυθιστόρημα "Άλφα" είναι το πρώτο της σειράς "Άλφα-Βήτα" που θα ολοκληρωθεί σε 10 βιβλία. Σήμερα, ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του, www.milovanlalovic.com, και στο blog που περιλαμβάνει.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ